Matei Bogdan
Publicat în 15 mai 2019, 15:52 / 246 elite & idei

Corina Crețu, dialog cu reprezentanții locali din Sighișoara

Corina Crețu, dialog cu reprezentanții locali din Sighișoara

Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, s-a aflat, sâmbătă, la Sighișoara pentru un dialog cu reprezentanții formațiunii politice locale, Uniunea Independentă pentru Sighișoara, potrivit unei postări pe Facebook.

De acolo, oficialul european și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul slab al dezvoltării infrastructurii orașului Sighișoara pe fondul luptelor politice.

,,Am avut, astăzi, o întâlnire foarte productivă cu sighișorenii, care s-au arătat preocupați de soarta cetății lor. Îmi pare rău că luptele politice au stagnat dezvoltarea Sighișoarei, care este o comoară – nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă”, a spus aceasta.

Corina Crețu consideră că dezvoltarea orașului stă în mâna autorităților locale, care pot accesa fonduri europene în acest scop.

,,Cred că autoritățile locale trebuie să se implice mai mult, pentru că fonduri există. De pildă, fondurile europene au permis îmbunătățirea legăturilor feroviare dintre Sighișoara și Coșlariu (201 milioane €). Dar, tot în ceea ce privește transporturile, din păcate proiectul centurii Sighișoarei are încă un statut incert. E păcat că nu s-au depus mai multe eforturi în acest sens”, a mai spus cu regret comisarul european.

Aceasta își pune speranța, însă, în reprezentanții locali.

,,Sunt convinsă că echipa pe care am întâlnit-o astăzi aici poate promova proiectele importante pentru Sighișoara. Mult succes tuturor!”, a transmis Corina Crețu.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe