Matei Bogdan
Publicat în 15 mai 2019, 15:52 / 37 elite & idei

Corina Crețu, dialog cu reprezentanții locali din Sighișoara

Corina Crețu, dialog cu reprezentanții locali din Sighișoara

Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, s-a aflat, sâmbătă, la Sighișoara pentru un dialog cu reprezentanții formațiunii politice locale, Uniunea Independentă pentru Sighișoara, potrivit unei postări pe Facebook.

De acolo, oficialul european și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul slab al dezvoltării infrastructurii orașului Sighișoara pe fondul luptelor politice.

,,Am avut, astăzi, o întâlnire foarte productivă cu sighișorenii, care s-au arătat preocupați de soarta cetății lor. Îmi pare rău că luptele politice au stagnat dezvoltarea Sighișoarei, care este o comoară – nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă”, a spus aceasta.

Corina Crețu consideră că dezvoltarea orașului stă în mâna autorităților locale, care pot accesa fonduri europene în acest scop.

,,Cred că autoritățile locale trebuie să se implice mai mult, pentru că fonduri există. De pildă, fondurile europene au permis îmbunătățirea legăturilor feroviare dintre Sighișoara și Coșlariu (201 milioane €). Dar, tot în ceea ce privește transporturile, din păcate proiectul centurii Sighișoarei are încă un statut incert. E păcat că nu s-au depus mai multe eforturi în acest sens”, a mai spus cu regret comisarul european.

Aceasta își pune speranța, însă, în reprezentanții locali.

,,Sunt convinsă că echipa pe care am întâlnit-o astăzi aici poate promova proiectele importante pentru Sighișoara. Mult succes tuturor!”, a transmis Corina Crețu.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorRobert Lupițu: Cum întruchipează relațiile ”PSD – Frans Timmermans” și ”PNL – Manfred Weber” manifestele electorale pentru Europa și pentru România ale celor două forțe politice

PoliticRobert Lupițu: Cum întruchipează relațiile ”PSD – Frans Timmermans” și ”PNL – Manfred Weber” manifestele electorale pentru Europa și pentru România ale celor două forțe politice

EconomieRăzvan Nicolescu: Un fost ministru al Energiei explică ce vor să facă ungurii cu gazul românesc extras din Marea Neagră

ExternAlexandru Lăzescu: Va putea supraviețui NATO escaladării tensiunilor transatlantice?

EvenimenteIulian Fota: Lansare Ghidul Alegerilor Europarlamentare 2019

CulturaSever Voinescu: Cine ţine lanţul?

SocialSebastian Burduja: Tu ce faci când ţi se dărâmă casa?

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe