Matei Bogdan
Publicat în 15 mai 2019, 15:52 / 73 elite & idei

Corina Crețu, dialog cu reprezentanții locali din Sighișoara

Corina Crețu, dialog cu reprezentanții locali din Sighișoara

Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, s-a aflat, sâmbătă, la Sighișoara pentru un dialog cu reprezentanții formațiunii politice locale, Uniunea Independentă pentru Sighișoara, potrivit unei postări pe Facebook.

De acolo, oficialul european și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul slab al dezvoltării infrastructurii orașului Sighișoara pe fondul luptelor politice.

,,Am avut, astăzi, o întâlnire foarte productivă cu sighișorenii, care s-au arătat preocupați de soarta cetății lor. Îmi pare rău că luptele politice au stagnat dezvoltarea Sighișoarei, care este o comoară – nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă”, a spus aceasta.

Corina Crețu consideră că dezvoltarea orașului stă în mâna autorităților locale, care pot accesa fonduri europene în acest scop.

,,Cred că autoritățile locale trebuie să se implice mai mult, pentru că fonduri există. De pildă, fondurile europene au permis îmbunătățirea legăturilor feroviare dintre Sighișoara și Coșlariu (201 milioane €). Dar, tot în ceea ce privește transporturile, din păcate proiectul centurii Sighișoarei are încă un statut incert. E păcat că nu s-au depus mai multe eforturi în acest sens”, a mai spus cu regret comisarul european.

Aceasta își pune speranța, însă, în reprezentanții locali.

,,Sunt convinsă că echipa pe care am întâlnit-o astăzi aici poate promova proiectele importante pentru Sighișoara. Mult succes tuturor!”, a transmis Corina Crețu.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Constat cu satisfacție că și CCR a ajuns, în mod corect și inevitabil, la aceeași concluzie ca mine

PoliticKlaus Iohannis: Constat cu satisfacție că și CCR a ajuns, în mod corect și inevitabil, la aceeași concluzie ca mine

EconomieDaniel Dăianu propune să se amâne noi creșteri de venituri/salarii

ExternCorina Crețu: Nu o voi obstrucționa pe Rovana Plumb în drumul ei spre Comisia Europeană

EvenimenteMireille Rădoi: “No Drugs Revolution”. “Tinerii şi propriile lor valori”, la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, Bucureşti

CulturaRadu Preda: Panorama comunismului în Moldova sovietică

SocialRaed Arafat prezintă 14 măsuri prin care se doreşte reorganizarea sistemului de urgenţă 112

MoldovaSorin Ioniţă: Justiţia în Moldova – arestează doar femei din grupul Şor & fixeri Sputnik, sau merge până la capăt (Miami?)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe