OraNoua.ro
Publicat în 6 noiembrie 2013, 20:19 / 184 elite & idei

Corina Crețu: Reușita combaterii traficului de ființe umane depinde de eliminarea vulnerabilităților care le afectează pe femei

Corina Crețu: Reușita combaterii traficului de ființe umane depinde de eliminarea vulnerabilităților care le afectează pe femei

Eurodeputata PSD Corina Crețu, vicepreședinte al Comisiei pentru dezvoltare (DEVE) a Parlamentului European (PE), a pledat marți, la Bruxelles, pentru un efort internațional în vederea combaterii traficului de ființe umane în scopul exploatării sexuale, informează un comunicat al biroului său.

În calitate de raportor pentru aviz din partea Comisiei DEVE la raportul privind exploatarea sexuală și prostituția și impactul acestora asupra egalității de gen, Corina Crețu a declarat că victimele acestor abuzuri sunt, cel mai adesea, femeile și copiii, cărora le lipsesc mijloacele, inclusiv cele economice și sociale, pentru a se opune.

‘Mai ales tinerele se confruntă cu abuzuri sub forma violenței domestice, a violului, exploatării sexuale sau prostituției. Traficul de ființe umane este un fenomen global, de aceea se impune o cooperare internațională împotriva rețelelor de crimă organizată și pentru combaterea cauzelor care favorizează acest fenomen — sărăcia, corupția, discriminarea și inegalitățile de gen’, a precizat Corina Crețu în cadrul schimbului de opinii privind raportul eurodeputatei Mary Honeyball, din grupul S&D.

Corina Crețu a subliniat necesitatea intervenției guvernelor naționale pentru reducerea costurilor tratamentului medical necesar femeilor și copiilor, precum și pentru protejarea comunităților vulnerabile, în special a fetelor, copiilor cu dizabilități și a femeilor aparținând minorităților etnice.

Vicepreședinta Comisiei DEVE a pledat pentru o cooperare internațională mai eficientă pentru contracararea abuzurilor în contextul crizelor umanitare și pentru asigurarea unei asistențe mai eficiente victimelor traficului și exploatării. ‘Reușita combaterii traficului de ființe umane depinde de eliminarea vulnerabilităților care le afectează pe femei’, a atras atenția eurodeputata Corina Crețu.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe