OraNoua.ro
Publicat în 1 mai 2013, 08:23 / 144 elite & idei

Corina Creţu: Socialiştii Europeni opun o viziune progresistă austerităţii falimentare şi populismului eurosceptic

Corina Creţu: Socialiştii Europeni opun o viziune progresistă austerităţii falimentare şi populismului eurosceptic

Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedinte al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, participă, la Sofia, la reuniunea extraordinară a conducerii acestui grup politic, consacrată combaterii pericolului populist-extremist, şi la dezbaterea publică organizată sub genericul ‘Să relansăm Europa!’, vizând necesitatea creării de locuri de muncă pentru tineri.

‘La Sofia, ieri şi azi, am analizat aceste probleme esenţiale pentru viitorul cetăţenilor şi al proiectului european, atât în cadrul conferinţei privind criza locurilor de muncă pentru tineri, cât şi al reuniunii Biroului Grupului Europarlamentar Socialist, dedicată strategiei de combatere a ascensiunii populismului anti-european. Prin mobilizarea sub deviza ŤSă relansăm Europa!ť, am dorit să transmitem un mesaj de solidaritate colegilor socialişti bulgari, aflaţi în campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate, dar şi să analizăm cele mai potrivite răspunsuri la provocările care riscă să submineze Uniunea Europeană’, a declarat europarlamentarul Corina Creţu.

Vicepreşedintele PSD a subliniat că austeritatea a produs, în ultimii ani, şomaj şi sărăcie, afectând grav nivelul de trai al cetăţenilor europeni şi determinând un nivel record de euroscepticism din partea acestora. ‘Trei sferturi din spanioli şi mai mult de jumătate din români şi germani nu mai cred în viitorul UE, partidele anti-europene speculează demagogic dezamăgirea şi lipsa de perspectivă, iar partidele tradiţionale sunt obligate, cum s-a întâmplat în Grecia şi Italia, la compromisuri trans-ideologice pentru a evita ascensiunea la guvernare a forţelor populiste. În acest context atât de dificil şi, totodată, decisiv pentru viitorul Uniunii Europene, Socialiştilor le revine obligaţia de a opune o viziune alternativă austerităţii falimentare promovate de conservatori şi naţionalismului care ameninţă să trezească umbrele şi rănile trecutului, pe un continent traumatizat în ultimul secol de două războaie devastatoare. Viziunea noastră, progresistă şi europeană, este axată pe crearea de locuri de muncă şi aprofundarea integrării europene, ca răspunsuri concrete la problemele şi riscurile cu care ne confruntăm’, a precizat Corina Creţu.

‘Europa are nevoie de toţi cetăţenii ei, de imigranţii interni şi externi, pentru a ieşi din criză. Acesta adevăr poate deveni şi un slogan al Stângii în viitoarele alegeri europarlamentare, care vor fi un test esenţial pentru viitorul UE. Cetăţenii trebuie să revină în spaţiul public, să lupte pentru dreptul lor la o viaţă decentă. Să lupte împotriva sărăciei, nu să se ridice împotriva săracilor din UE şi să-i trateze ca pe nişte duşmani’, a atras atenţia vicepreşedintele Socialiştilor din Parlamentul European.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe