OraNoua.ro
Publicat în 2 aprilie 2014, 14:57 / 140 elite & idei

Corina Crețu: Trebuie ca în mandatul viitor să continuăm lupta împotriva sărăciei extreme!

Corina Crețu: Trebuie ca în mandatul viitor să continuăm lupta împotriva sărăciei extreme!

Bruxelles, 1 aprilie 2014,

Corina Crețu, vicepreședintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a participat, astăzi, la o întâlnire cu tinerii ambasadori ai Fundației ONE, înființată de Bill Gates, fondatorul Microsoft și renumitul cântăreț Bono. Evenimentul, organizat la Parlamentul European, a adus împreună tineri din 20 de state, care vor lupta, prin diseminare de informații la cel mai înalt nivel, pentru combaterea sărăciei extreme.

‘Sper ca anul 2015 să fie declarat Anul European pentru Dezvoltare, ceea ce ne va permite tuturor să luptăm cu și mai multă fermitate împotriva sărăciei’, a declarat Corina Crețu la întâlnirea cu tinerii ambasadori ai fundației.

‘Putem considera că lupta împotriva sărăciei este, de fapt, o luptă pentru demnitatea celor care suferă cel mai mult de pe urma acestui fenomen. Milioane de oameni trăiesc în pragul sărăciei, este de datoria noastră, ca decidenți, să facem tot ce ne stă în putință pentru a combate sărăcia extremă. Iar prin sprijinul pe care îl aveți, din partea domnului Bill Gates și a lui Bono, sunt sigură că veți reuși ce vă propuneți’, a mai adăugat europarlamentarul PSD.

Ca vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare, Corina Crețu a amintit că Uniunea Europeană este principalul donator internațional, angajându-se în programe de combatere a sărăciei prin proiecte privind alimentarea cu apă în, lupta împotriva foametei și siguranță alimentară.

La finalul evenimentului, Corina Crețu a semnat un angajament redactat de Fundația ONE pentru combaterea sărăciei extreme până în 2030.

Biroul de Presa PSD

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe