Matei Bogdan
Publicat în 15 ianuarie 2020, 19:03 / 142 elite & idei

Corina Crețu vrea mai multe femei-primar din 2020

Corina Crețu vrea mai multe femei-primar din 2020

Fostul comisar european Corina Crețu spune că prima provocare politica majora a anului 2020 vor fi alegerile locale, unde spera ca un numar cat mai mare de femei sa ocupe functii de primar.

„In calitate de Comisar European pentru politica regională, am încurajat participarea femeilor in ceea ce privește deciziile adoptate la nivel local. In fiecare an, am organizat mese rotunde pe tema egalității de gen în mediul urban, ceea ce îmi propun sa organizez și din postura de Membru al Parlamentului European.

În prezent, doar 15% din primarii orașelor europene sunt femei. Oferirea de oportunități femeilor pentru a ocupa funcții publice reprezintă o provocare pentru structurile de dinamică a puterii ce perpetuează inegalitatea de gen, provocare ce are ca rezultat final însă îmbunătățirea vieții cotidiene a tuturor cetățenilor.

www.stiripesurse.ro

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe