Matei Bogdan
Publicat în 19 iunie 2019, 21:18 / 783 elite & idei

Corina Vințan, în top manageri din România

Corina Vințan, în top manageri din România

Corina Vințan este fondator şi managing director al Links Associates şi unul dintre pionierii pieţei de comunicare strategică din România. Specializată în public affairs, relaţionare cu media, comunicare de brand şi corporate, aceasta a consiliat companii şi clienţi cu proiecte în sectoare precum industrie, energie, minerit, retail, real-estate, farma, mass media, diplomaţie publică şi organizaţii neguvernamentale.
Înainte de lansare agenţiei Links Associates, Corina a avut dublul rol de Director General al Departamentului de Comunicare şi de Purtător de Cuvânt în cadrul Ministerului de Afaceri Externe.

În această calitate, ea a jucat un rol important în restructurarea departamentului de comunicare, precum şi în comunicarea principalelor proiecte ale Ministerului la acea vreme: pregătirea României pentru aderarea la Uniunea Europeană şi ca membru al Consiliului de Securitate al ONU, asumarea unui nou rol în regiunea Mării Negre şi în NATO, Summit-ul Francofoniei, procesul de rebranding de ţară, proiecte punctuale legate de diplomaţia publică.

În calitate de diplomat şi înalt funcţionar public, principala provocare a Corinei a fost de a regândi modul de funcţionare al comunicării diplomatice, precum şi al percepţiei asupra corpului diplomatic român. Ea a contribuit la crearea unui nou cadru politic şi administrativ pentru a răspunde cerinţelor serviciului diplomatic reorganizat.

Înainte de a se alătura Ministerului Afacerilor Externe, Corina a fost Director Comercial la Evenimentul Zilei, parte a grupului Bertelsmann la acea dată, unde a învăţat şi înţeles practicile şi provocările mass-media în România.

Corina şi-a început cariera la agenţia de publicitate Saatchi&Saatchi, unde a fost, timp de şase ani, directorului departamentului de PR. În acea perioadă, Corina a lucrat pentru cele mai importante campanii politice şi de PR de la acea vreme: campanii pentru alegeri locale, prezidenţiale (Emil Constantinescu şi Mugur Isărescu), precum şi pentru clienţi comerciali globali: RWE, British American Tobacco, ING Bank, Bell Helicopters.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban, mesaj de Ziua Culturii Naţionale

PoliticLudovic Orban, mesaj de Ziua Culturii Naţionale

EconomieCozmin Gușă, despre bugetul MTS: Guvernul sacrifică sportul pentru nişte interese electorale

ExternAndrei Stoian, de vorbă cu H D Hartmann şi Răzvan Munteanu

EvenimenteVictor Vevera și Marian Murguleț au participat la prima ședință de operaționalizare a CYBER INFLUENCE ASSESSMENT AND STRATEGIES CENTER (”CIASC”)

CulturaTeodor Baconschi, Adrian Papahagi, Radu Preda, Mihail Neamţu și alți intelectuali au contribuit la primul număr al Revistei Horeb, editată de Episcopia Hușilor

SocialAdrian Hatos, despre cercetare si mediul digital

MoldovaAndrei Vlasceanu: Tragedie antică şi teatru rusesc la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe