Adriana
Publicat în 8 august 2018, 08:21 / 76 elite & idei

Cosmin Guşă identifică 5 direcţii de acţiune politică în România pentru 2018. Care sunt ele

Cosmin Guşă identifică 5 direcţii de acţiune politică în România pentru 2018. Care sunt ele
+ Observator

Cinci sunt punctele de care ar trebui să ţinem cont, atunci când vorbim de direcţiile de acţiune politică în România, în opinia lui Cosmin Guşă. Acesta a analzita, în exclusivitate la Realitatea Tv, cum arată, în momentul de faţă, scena politică din România şi la ce ar trebui să ne aşteptăm în 2018. Concret, cele 5 puncte la care face trimitere Guşă sunt: OUG pentru amnistie, lupta Iohannis-Tăriceanu, competiţia Dragnea-Tăriceanu, efortul pe care românii trebuie să îl facă pentru a invalida Guvernul Dăncilă, dar şi mişcările din politica externă, mai ales întâlnirea Trump-Putin. În funcţie de evoluţia celor 5 direcţii, vom avea o perspectivă clară asupra anului 2019, mai ales cu privire la alegerile prezidenţiale.

Cozmin Guşă a analizat, la Realitatea Tv, în exclusivitate, care sunt direcţiile de acţiune politică din România, în anul 2018. Guşă şi-a început analiza printr-un discurs pe marginea ieşirii lui Klaus Iohannis: „Este o perioadă extrem de agitată, atât în context intern, cât şi în context internaţional, şi merită analizată. Să fim şi veseli, dacă vrei, pentru că e duminică seara, ieşirea lui Klaus Iohannis o putem pune sub eticheta „La luptă, Klaus”. El şi-a dat seama că în tot acest context năclăit, cu mize clare, cu descurajarea civismului, este dator, în baza mandatului pe care îl are, să iasă la luptă”.

Ulterior, Cosmin Guşă a enumerat scurt cele 5 direcţii de acţiune: „Sunt cel puţin 5 direcţii de acţiune politică internă sau internaţională şi de acţiuni corespunzătoare concomitente organizate, după care se vor reazimuta ceea ce percepem la nivel de acţiune:

1. În primul rând avem iminenţa acestei OUG referitoare la jocul din Justiţie, care este la pachet şi cu jocul extrem de sofisticat care este numirea şefului DNA. Acesta este punctul 1 la care o să revin.

2. Putem vorbi de lupta instalată deja de lupta Tăriceanu- Iohannis, referitoare la influenţa asupra activului PNL. Klaus Ioahnnis acţionează pe scenă, Călin Popescu Tăriceanu acţionează subteran.

3. Al treilea lucru ar fi noua competiţie aproape declarată public, între Dragnea şi Tăriceanu, acelaşi Tăriceanu, iată că îl vedem în două roluri diferite. Dar de data este este o competiţie pemtru stabilirea candidatului pentru prezidenţialele din 2019.

4. La punctul 4 avem un efort colectiv pe care multa lume importantă din România îl face, pentru a reusi invalidarea mandatului acestui Guvern Viorica Vasilica Dancila. Un efort pozitiv, colectiv, în perspectiva unui pericol cvasimortal care ne paşte, să ajungem să defilăm în această toamnă de pregătire a preşedinţiei rotative a UE, care va fi preluată de România prin Klaus Iohannis şi echipa guvernamentală, pentru că nu ne putem permite să mergem în structuri de ţoape sau sfertodocţi, într-o echipă care atenţie, să integreze strategiile de reformare a UE.

5. La punctul 5, Romania trebuie să se reazimuteze în funcţie de rezultate nespuse, dar cunoscătorii le cam ştiu, ale întâlnirii Trump Putin de la Helsinki. Multe din acele discuţii au vizat jocul de frontieră, adică joc care ne priveşte exact pe noi, nu doar e noi, dar şi pe noi, iar oamenii din structurile specializate, SRI sau SIE, ştiu cam despre ce vorbim. Pentru că într-un fel, lumea s-a rebipolarizat, iar întâlnirea de la Helsinki a marcat acest lucru. Deci cam astea 5 puncte ar fi de abordat”, a afirmat la Realitatea TV Cosmin Guşă.

 

http://evz.ro/cosmin-gusa-identifica-5-directii-de-actiune-politica-in-romania.html

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Nimeni nu trebuie să intre în fibrilații și în panică după votul din Parlamentul britanic. Românii din Marea Britanie să stea liniștiți

PoliticKlaus Iohannis: Nimeni nu trebuie să intre în fibrilații și în panică după votul din Parlamentul britanic. Românii din Marea Britanie să stea liniștiți

EconomieDaniel Dăianu: Principala problemă a României, dar şi a Europei Centrale şi de Est, ţine de riscul de depopulare şi faptul că cei mai buni oameni pleacă din ţările lor

ExternRadu Preda: Tehnologia minciunii

EvenimenteCristian Bușoi, organizator al evenimentului „UE 2019-2024: Cum putem sprijini eliminarea hepatitei virale, în conformitate cu strategia globală a OMS și SDGS ale ONU”

CulturaIonuţ Vulpescu: Domnul Goe la putere, de Ziua Culturii Naţionale

SocialMarian Staş: Dragă +PLUS,

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe