OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2013, 07:14 / 187 elite & idei

Cozmin Guşă: „Blaga, MRU sunt morţi şi îngropaţi. Udrea nu contează”

Cozmin Guşă: „Blaga, MRU sunt morţi şi îngropaţi. Udrea nu contează”

Ȋn ceea ce priveşte subiectul alegerilor prezidenţiale din 2014 şi dificultatea PDL de a găsi un candidat potrivit, analistul politic Cozmin Guşă este de părere că, datorită „unui anumit farmec”, democrat-liberalii ar avea nevoie de un candidat precum Călin Popescu Tăriceanu. Guşă mai crede că PDL nu are în acest moment niciun candidat puternic pentru alegerile de anul viitor, neputând să-i ia în calcul pe Vasile Blaga, Elena Udrea sau Mihai Răzvan Ungureanu.

“PDL e într-o criză din care nu poate ieşi decât printr-o mişcare contorsionistă, pentru care nu are mobilitate. PDL ar dori să-şi asigure ceva. În portofoliul lor nu există candidaţi în acest moment. Blaga, MRU, sunt morţi şi îngropaţi, Udrea nu contează, n-au oameni. În perspectiva alegerilor din 2014, au nevoie de cineva care să încerce să grebleze un anumit electorat, Călin Popescu Tăriceanu ar fi potrivit pentru asta. Cred că toate aceste jocuri nu sunt de natură a deranja PNL, ci a crea un lider politic ce i s-ar putea contrapune lui Antonescu care, în parteneriatul cu PSD, poate să defileze în lipsă de contracandidaţi. E foarte interesant să gonflezi pe cineva ca Tăriceanu, cu un anumit farmec, după modul în care s-a încercat crearea lui Sorin Oprescu să ia din voturile lui Geoană”, a spus Guşă.

Totodată, analistul politic a mai afirmat că poziţia lui Tăriceanu este dificilă în acest moment din cauza „prietenilor de afaceri din PDL”.

“Ca să poţi să fii ţinut din frâu, nimeni nu vrea vreun independent, toată lumea vrea unul maxim şantajabil. Au forţat. Tăriceanu s-a pus într-o postură şi cu ceva în faţă şi cu ceva în spate. Într-o postură de pat, nu se poate mişca. Ar dori să sugereze public că e un mare liberal, dar nu poate pentru că prietenii de afaceri din zona PDL ar vrea să-l vadă ca pe un candidat de-al lor”, a explicat Cozmin Gușă, citat de Ghimpele.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe