Adriana
Publicat în 31 octombrie 2012, 15:53 / 87 elite & idei

Cozmin Guşă: După alegeri, în USL se vor genera schimbări majore din cauza derapajelor lui Antonescu

Cozmin Guşă: După alegeri, în USL se vor genera schimbări majore din cauza derapajelor lui Antonescu
+ Observator

Analistul politic Cozmin Guşă a declarat, duminică seară, în cadrul emisiunii ”Sub semnul întrebării” de pe B1 TV, că după alegerile parlamentare din 9 decembrie se vor genera schimbări majore în interiorul USL, din cauza acţiunilor recente ale liderului PNL Crin Antonescu, scrie b1.ro

„Crin Antonescu este într-o perioadă a vieţii sale politice în care încearcă să diminueze toate problemele şi derapajele cu care s-a confruntat. Din nefericire, gesturile şi discursurile publice afundă din ce în ce mai mult în această alternativă de lider prăfuit şi nefrecventabil pentru poziţia de candidat la preşedinţie, ceea ce va genera schimbări în interiorul USL, nu neapărat înainte de alegeri” a declarat Cozmin Guşă.

Analistul politic este de părere că traseismul lui Crin Antonescu într-un colegiu din Teleorman, unde se fraudează masiv, îi va denigra imaginea de candidat la prezidenţiale.

„Oricum lucrurile pe care le generează prin apariţiile sale nu sunt dătătoare de speranţă pentru USL, ci dimpotrivă, toate desfăşurările de forţă din interiorul PNL se vor redeclanşa în jurul cuiva. Această asociere pe care Crin Antonescu o face cu baronii PSD, uşor disperată, o fugă dublă, fuge din Sectorul 1 în Sectorul 3, apoi din Sectorul 3 în Teleorman, într-un colegiu în care se fraudează maximal în niciun caz nu îi va conferi un statut de prezidenţiabil respectabil” a mai spus Cozmin Guşă.

Analistul politic este de părere că alăturarea lui Crin Antonescu de Liviu Dragnea, prin candidatura sa în Teleorman, poate fi elementul declanşator al unei mari schimbări în interiorul USL.

„Acest gest al lui Antonescu de a se lua de braţ cu adversarul lui Ponta din interiorul PSD, Liviu Dragnea, este elementul determinant care ne face să fim atenţi la schimbările din USL. În mod evident, Liviu Dragnea este puternic şantajabil în acest moment. Din nefericire, fuga este elementul care îl caracterizează pe Antonescu în ultima perioadă, cred că i s-a terminat benzina. Orice gest pe care îl face trebuie interpretat prin prisma acestui element care pe un om politic îl caracterizează la apus”, a completat analistul politic.

 Articol publicat pe www.romanialibera.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe