Adriana
Publicat în 31 octombrie 2012, 15:53 / 129 elite & idei

Cozmin Guşă: După alegeri, în USL se vor genera schimbări majore din cauza derapajelor lui Antonescu

Cozmin Guşă: După alegeri, în USL se vor genera schimbări majore din cauza derapajelor lui Antonescu
+ Observator

Analistul politic Cozmin Guşă a declarat, duminică seară, în cadrul emisiunii ”Sub semnul întrebării” de pe B1 TV, că după alegerile parlamentare din 9 decembrie se vor genera schimbări majore în interiorul USL, din cauza acţiunilor recente ale liderului PNL Crin Antonescu, scrie b1.ro

„Crin Antonescu este într-o perioadă a vieţii sale politice în care încearcă să diminueze toate problemele şi derapajele cu care s-a confruntat. Din nefericire, gesturile şi discursurile publice afundă din ce în ce mai mult în această alternativă de lider prăfuit şi nefrecventabil pentru poziţia de candidat la preşedinţie, ceea ce va genera schimbări în interiorul USL, nu neapărat înainte de alegeri” a declarat Cozmin Guşă.

Analistul politic este de părere că traseismul lui Crin Antonescu într-un colegiu din Teleorman, unde se fraudează masiv, îi va denigra imaginea de candidat la prezidenţiale.

„Oricum lucrurile pe care le generează prin apariţiile sale nu sunt dătătoare de speranţă pentru USL, ci dimpotrivă, toate desfăşurările de forţă din interiorul PNL se vor redeclanşa în jurul cuiva. Această asociere pe care Crin Antonescu o face cu baronii PSD, uşor disperată, o fugă dublă, fuge din Sectorul 1 în Sectorul 3, apoi din Sectorul 3 în Teleorman, într-un colegiu în care se fraudează maximal în niciun caz nu îi va conferi un statut de prezidenţiabil respectabil” a mai spus Cozmin Guşă.

Analistul politic este de părere că alăturarea lui Crin Antonescu de Liviu Dragnea, prin candidatura sa în Teleorman, poate fi elementul declanşator al unei mari schimbări în interiorul USL.

„Acest gest al lui Antonescu de a se lua de braţ cu adversarul lui Ponta din interiorul PSD, Liviu Dragnea, este elementul determinant care ne face să fim atenţi la schimbările din USL. În mod evident, Liviu Dragnea este puternic şantajabil în acest moment. Din nefericire, fuga este elementul care îl caracterizează pe Antonescu în ultima perioadă, cred că i s-a terminat benzina. Orice gest pe care îl face trebuie interpretat prin prisma acestui element care pe un om politic îl caracterizează la apus”, a completat analistul politic.

 Articol publicat pe www.romanialibera.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe