Adriana
Publicat în 16 aprilie 2013, 22:19 / 108 elite & idei

Cozmin Guşă: Ponta, pe o spirală a disperării. E speriat de gafa politică pe care a făcut-o

Cozmin Guşă: Ponta, pe o spirală a disperării. E speriat de gafa politică pe care a făcut-o
+ Observator

Analistul politic Cozmin Guşă a comentat declaraţia lui Victor Ponta care a spus că discuţiile cu procurorii numiţi au avut loc atât de repede pentru a-i feri din „bătaia presei”.
„Declaraţie şocantă a lui Victor Ponta, din nefericire, care îi caracterizează această stare de spirit a unui om speriat de gafa politică pe care a făcut-o prin acest parteneriat explicit şi foarte concret cu Băsescu, un reflex a la Adrian Năstase. În afara faptului că îl compătimeşte pe Adrian Năstase pentru situaţia juridică în care se află şi pentru pericolul de a deveni din nou puşcăriabil, nu trebuie să uităm despre felul în care Adrian Năstase trata presa în perioada în care era pre potent în România. Victor Ponta, cu această afirmaţie prin care spune că pe anumite persoane publice posibil blamabile vrea să le ferească de bătaia presei, asta arată un reflex de om care doreşte să ascundă anumite decizii mai mult decât imperfecte de o anumită cercetare a presei. E un context în care Ponta este evident că se află pe o spirală a disperării legată de faptul că a înţeles că a greşit acceptând un parteneriat contra naturii cu duşmanul natural pe care îl avea şi pe baza cărei duşmănii şi-a construit o imagine publică care astăzi se dovedeşte a fi artificială. Această replică total jignitoare la adresa presei mie îmi spune că vom asista la evenimente mult mai spectaculoase în următoare perioadă. Această gândire liberă împotriva unei prese care ar dezvălui anumite defecte de caracter, probleme de dosar, legate de aceste propuneri din justiţie înseamnă o dorinţă nedisimulată de a escamota o realitate care ar fi blamabilă la nivelul românilor”, a spus Guşă.

Laura Codruţa Kovesi a acceptat nominalizarea pentru funcţia de procuror şef al DNA. Anunţul a fost făcut aseară de Victor Ponta. Premierul a precizat, într-un interviu televizat, că a discutat foarte rapid cu persoanele propuse pentru posturile de conducere din Ministerul Public, inclusiv cu Laura Codruţa Kovesi care, deşi se află la Bruxelles, i-a transmis deja planul de management. Discuţiile cu procurorii numiţi au avut loc atât de repede pentru a-i feri din „bătaia presei”, a declarat premierul. Ponta a mai spus că vrea să nominalizeze la Justiţie un ministru apolitic.

www.realitatea.net

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe