Adriana
Publicat în 14 mai 2012, 14:48 / 320 elite & idei

Cozmin Gușă: Voiculescu seamănă germenii sciziunii USL

Cozmin Gușă: Voiculescu seamănă germenii sciziunii USL

Analistul politic Cozmin Guşă a declarat, la Realitatea TV, că Dan Voiculescu seamănă germenii „splitării” USL, care ar putea să aibă loc  cândva în toamnă. Acesta apreciază însă că o asemenea mișcare nu ar fi neapărat  în avantajul PDL.

Guşă a comentat la Realitatea TV recentele declaraţii ale lui Voiculescu despre suspendarea lui  Traian Băsescu „în 60 de zile”. „Un gest total hazardat, de amator, de  orgoliu, prin care în paralel cu construcţia Guvernului a venit cu un mesaj  total distructiv”. Analistul politic a apreciat că acest comportament al  liderului PC „va genera în timp o ruptură ai cărei germeni se văd de abia acum”.

„Eu nu cred că USL, cu scoruri în sondaje care vor creşte foarte mult, va  rezista acestei gonflări – şi Dan Voiculescu într-un mod total independent şi  amatoristic a presărat germenii acestei splitări între stânga şi dreapta, lucru  taxat imediat nu doar în interior, ci şi chiar public”, a spus el, conform  realitatea.net.

Cozmin Gușă crede că USL se va rupe până la toamnă, dar nu vede acest  lucru ca fiind neapărat un dezavantaj pentru partidele componente. Prin  despărţire şi cu un PDL undeva la 7-8% vor acapara toată scena politică, explică el. „Nu văd vreun motiv, dacă consultanţii lor îi sfătuiesc bine, ca USL să nu  ocupe toată scena politică, pe stânga şi dreapta”, a adăugat el. Guşă crede pe  de altă parte că este posibil ca PNL să iasă de la guvernare şi ar fi chiar  „preferabil”.

Articol publicat pe www.ziare.ro

l

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe