Adriana
Publicat în 19 septembrie 2018, 08:30 / 264 elite & idei

Cristi Dănileț a fost recuzat pentru opiniile exprimate pe Facebook

Cristi Dănileț a fost recuzat pentru opiniile exprimate pe Facebook
+ Observator

Dănileţ recunoaşte că a fost recuzat într-un dosar care viza interceptări ilegale

Într-o declarație exclusivă QMagazine, judecătorul Dănileț confirmă că a fost recuzat dintr-un dosar pentru că şi-a exprimat public opinia cu privire la interceptări. 

„Da, am fost recuzat. Recuzarea privește un dosar…în momentul în care o persoană se îndoiește de imparțialitatea unui magistrat, poate să solicite recuzarea lui cu un alt judecător. (…) Am fost recuzat pentru că am spus public că interceptările făcute până în anul 2016 sunt legale și susțin în continuare … În dosarul respectiv se punea chiar în discuție legalitatea acelor interceptări. ”- judecător Vasilica Cristi Dănileț.

Cristi Dănileț, magistratul-revoluționar, ar trebui să înceapă să înțeleagă că legea trebuie respectată și de cei care o aplică.

Sunt cunoscute pozițiile publice ale judecătorului Dănileț referitoare la protocoalele secrete dintre SRI și instituțiile din Justiție. Dănileț a afirmat nu o dată că protocoalele sunt perfect legale.

Potrivit portal.just.ro,, judecătorul Cristi Dănileț a fost recuzat recent tocmai pentru opiniile exprimate pe Facebook și pe bloguri, opinii pe care un magistrat nu are dreptul să și le exprime potrivit legii 303/2004. Prin admiterea cererii de recuzare trebuie înțeles că judecătorii au înțeles până la urmă că Dănileț constituie un pericol pentru justiție, având în vedere parti-pris-urile sale, afectând prin acestea calitatea de echitabilitate a unui proces.

risti Dănileț a anunțat pe pagina sa de facebook că astăzi, în fața Curții de Apel București, va avea loc un protest al magistraților din toată țara. Motivul pentru care se adună magistrații la locul de protest este exprimat concis de judecătorul de la Cluj într-un comentariu al propriei postări: „Ni s-a urât cu răul”.

Cristi Dănileț a fost recuzat pentru opiniile exprimate pe Facebook

Sursa: https://www.qmagazine.ro/cristi-danilet-a-fost-recuzat-pentru-opiniile-exprimate-pe-facebook/

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe