OraNoua.ro
Publicat în 11 ianuarie 2017, 17:51 / 321 elite & idei

Cristi Danileț, către noii membrii CSM: Politicienii vor încerca să vă curteze, vă recomand să îi respingeți din prima

Cristi Danileț, către noii membrii CSM: Politicienii vor încerca să vă curteze, vă recomand să îi respingeți din prima

Judecătorul Cristi Danileț a susținut, vineri, în fața noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, că politicienii vor încerca să îi „curteze”, recomandându-le „să respingă din prima” astfel de încercări.

„Nu aș recomanda sub nicio formă întâlniri informale cu politiceni, vor încerca să vă curteze cum au încercat și la noi, vă sfătuiesc să îi respingeți din prima”, a spus Cristi Danileț.

El a arătat că există aproximativ 200 de magistrați sancționați disciplinar și penal în ultimii șase ani și a subliniat importanța responsabilizării.

„Cetățeanul are nevoie de magistrați competenți și necorupți. Din păcate, un număr de aproximativ 200 de judecători și procurori au fost sancționați disciplinar și penal în ultimii șase ani, ceea ce mie mi se pare (…) îngrozitor, mă gândesc câte cazuri nedescoperite sunt. Este important să responsabilizăm magistrații (…) Sunt pentru responsabilizarea lor și nu neapărat pentru răspunderea lor. De aceea, formarea magistraților mi se pare un obiectiv cu deosebită importanță și mai ales formarea lor pe abilități non-juridice. Din păcate, mulți magistrați nu înțeleg cum anume se poartă un dialog. (…) Sunt niște proiecte în derulare, există o listă a acestor proiecte, îmi exprim nădejdea că medierea și educația juridică va fi în atenția dumneavoastră”, a adăugat judecătorul.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe