OraNoua.ro
Publicat în 26 octombrie 2016, 16:50 / 373 elite & idei

Cristi Danileţ, despre apelul lui Tăriceanu: Este o invitaţie la încălcarea legii

Cristi Danileţ, despre apelul lui Tăriceanu: Este o invitaţie la încălcarea legii

Judecătorul Cristi Danileţ critică apelul făcut de preşedintele Senatului către parlamentari. „Este o invitaţie la încălcarea legii”, spune magistratul la RFI, după ce Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut parlamentarilor să nu mai voteze cererile DNA până la finalul legislaturii şi să lase această sarcină viitorului Parlament.

Judecătorul Cristi Danileţ critică declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu: „Este o invitaţie la încălcarea legii, pentru că procedurile judiciare trebuie desfăşurate după o anumită agendă, după un anumit timp. Orice întârziere în soluţionarea unui dosar penal poate duce la îngreunarea investigaţiilor, pentru a se stabili vinovatul. Or a cere parlamentarilor să nu îşi îndeplinească o obligaţie legală echivalează practic cumva cu împiedicarea desfăşurării acestor anchete penale”.

Magistratul spune că este „foarte periculos ca o putere a statului, în speţă puterea legislativă să blocheze anchete judiciare. Curtea Constituţională la un moment dat ar trebui să se pronunţe cu privire la aceste conflicte, care sunt periodice. O putere a statului împiedică desfăşurarea anchetelor de către o altă autoritate a statului”.

Cristi Danileţ afirmă că „în momentul de faţă este evident că domnul Tăriceanu duce un război dacă nu chiar personal cu justiţia română şi asta este extrem de periculos”.

Inspecţia Judiciară urmează să stabilească dacă gestul celui de-al doilea om în stat afectează sau nu independenţa justiţiei.

http://www.rfi.ro/politica-90440-judecatorul-cristi-danilet-rfi-apelul-tariceanu-invitatie

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe