Matei Bogdan
Publicat în 21 martie 2023, 20:51 / 90 elite & idei

Cristi Danileț, invitat de Consiliul Județean al Elevilor din Hunedoara la un eveniment de #educatiejuridica

Cristi Danileț, invitat de Consiliul Județean al Elevilor din Hunedoara la un eveniment de #educatiejuridica

⚖️Vineri am fost invitat de Consiliul Județean al Elevilor din Hunedoara la un eveniment de #educatiejuridica ce a avut loc în sediul Teatrului de Artă Deva.

🗣️Au fost adunați peste 200 de elevi de la diverse școli din Deva. În deschidere au vorbit reprezentanți ai Consiliului Județean, al Inspectoratului Județean Școlar și Baroului de Avocați .

👨🏻‍⚖️Apoi, aproapte două ore am interacționat pe teme de actualitate pentru tineri: violența școlară, bullying, consum și trafic de droguri și etnobotanice, trafic de persoane, libertate de exprimare și abuz în spațiul online. M-am concentrat pe responsabilități, căci despre drepturi ei sunt învățați la diverse materii din școală.

✌️Am primit întrebări, dintre care îmi amintesc acum: când pot folosi forța ca să mă apăr, ce facem când poliția nu ne bagă în seamă reclamația, oare victima este cea care trebuie să furnizeze dovezi în sprijinul unei reclamații, care este cel mai dur caz pe care l-am soluționat ca judecător, cum se împacă viața publică cu viața privată în cazul unui magistrat.

😍Am dat autografe și am făcut poze individuale sau de grup. Am fost tare bucuros să văd că unii dintre cei prezenți vor să devină oameni ai legii. Așa să fie!

🙏Mulțumesc Bianca Iorgoni, Alexandra Nedelea și Bianca Moldovan pentru invitație și organizare!

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe