OraNoua.ro
Publicat în 7 iunie 2017, 14:14 / 278 elite & idei

Cristian Bușoi: Acest congres trebuie să fie concluzia finală a unei armonizări

Cristian Bușoi: Acest congres trebuie să fie concluzia finală a unei armonizări

Congresul în urma căruia va fi ales președintele Partidului Național Liberal (PNL) trebuie să fie concluzia finală a unei armonizări și a unei echipe care trebuie să meargă înainte uitând de proveniența din vechile partide, a declarat miercuri, la Târgu-Jiu, candidatul la funcția de președinte al formațiunii, Cristian Bușoi.

Potrivit acestuia, proiectul său ține de o schimbare și de un semnal foarte clar dat electoratului că, odată cu alegerea noului președinte, se va încheia cel mai mare proiect de unificare a dreptei, și va rezulta o echipă echilibrată și cu oameni cu experiență care au energia și viziunea să ducă PNL înainte.

„Proiectul meu și viziunea mea despre acest congres și de ce se va întâmpla după ține de o schimbare și de un semnal foarte clar pe care îl dăm electoratului că PNL, odată cu acest congres, închide o fuziune care, sigur, ca orice proiect foarte mare, foarte important, a fost cel mai important proiect de unificare a dreptei, nu putea să se realizeze fără tensiune, fără greutăți, și acest congres trebuie să fie concluzia finală a unei armonizări și a unei echipe care trebuie să meargă înainte uitând de proveniența din vechile partide, că va da o echipă echilibrată și cu oameni cu experiență și foarte tineri, care au energia și viziunea necesară să ducă PNL înainte. Odată cu acest congres să începem să atragem acel electorat care a avut în trecut încredere în noi. (…) Poate fi readus cu mai multă consecvență și seriozitate dacă PNL își va asuma cu mai mult curaj identitatea unui partid de centru dreapta, dacă vine cu măsuri, se ține de ele. (…) Acești oameni așteaptă de la noua clasă politică mai puțină retorică, mai puține discursuri goale de conținut, și așteaptă mai multă consecvență și mai mult pragmatism, mai multă eficiență. Acesta este profilul de om politic și de lider pe care vreau să îl construiesc”, a afirmat Cristian Bușoi.

Cristian Bușoi s-a aflat miercuri, la Târgu-Jiu, pentru a-l susține în campania electorală pe candidatul liberal la funcția de primar al municipiului, Marcel Romanescu, dar și pentru a-și prezenta moțiunea cu care candidează la președinția partidului — „PNL — partidul viitorului”.

Ultima ora:

ObservatorTeodor Baconschi: Dacă ești un om cu adevărat liber, nu-ți ia nimeni nimic

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe