Matei Bogdan
Publicat în 3 iunie 2020, 14:45 / 158 elite & idei

Cristian Bușoi: Apreciez planul de relansare economică propus de președintele CE, Ursula von der Leyen

Cristian Bușoi: Apreciez planul de relansare economică propus de președintele CE, Ursula von der Leyen

Apreciez planul de relansare economică propus de președintele CE, Ursula von der Leyen, și pot spune tranșant că, în calitate de Președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie, voi susține activ acest plan, care poate însemna pregătirea unui viitor mai bun pentru generația care urmează.

Planul de redresare trebuie să aibă în centrul său inovarea și digitalizarea.

Vedem cu toții ce a însemnat criza COVID- 19, care încă nu s-a sfârșit, dar și ce înseamnă poluarea și emisiile toxice de carbon.

Tocmai de aceea, trebuie să ne creștem capacitatea de rezistență la astfel de crize. Trebuie să reducem cât mai mult poluarea, pentru a avea o planetă mai sănătoasă și mai curată, iar acest lucru poate fi realizat cu ușurință dacă acordăm atenția necesară procesului de digitalizare. Majorarea sumei pentru programul de Horizon Europe este un pas înainte.

Planul de redresare propus de Comisia Europeană nu trebuie să lase în urmă regiuni care astăzi se bazează pe energia produsă de cărbune sau pe industria grea. Implementarea lui nu trebuie să pună presiune în plus nici pe industrie, nici pe IMM-uri și nici pe consumatori, ci, dimpotrivă, să îi ajute. Nu avem nevoie de energie mai scumpă, ci de energie mai curată. Iar România rămâne liderul țărilor UE din centrul și estul Europei în privința promovării energiilor regenerabile, fapt reconfirmat recent de analiza publicată de cea mai mare firmă de consultanță din lume, Deloitte.

Voi fi atent ca Executivul european, Comisia Europeană, să respecte întru totul principiul “unul din, unul din afară”, pe care îl are stabilit anterior, pentru a evita prea multe reglementări noi și a nu crea presiuni majore asupra industriei sau IMM-urilor.

Ultima ora:

ObservatorAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

PoliticCristian Andrei: Partide vechi și partide agile

EconomieSergiu Oprescu: Asociația Română a Băncilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

ExternAmb. Luca Niculescu: La o întâlnire cu Jacques Krabal, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Francofoniei

SocialAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

EvenimenteVictor Vevera: Executive Blockchain Laboratory al ICI București prezintă cursul pe suport video în limba engleză intitulat “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY: APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS”

CulturaCristina Popescu: Europa 2021. Specii naționale pe cale de dispariție

EditorialGeorge Butunoiu: Hard Working ManagersClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe