OraNoua.ro
Publicat în 5 februarie 2014, 01:57 / 199 elite & idei

Cristian Bușoi: Aproximativ 5,4 milioane carduri electronice, realizate până luni

Cristian Bușoi: Aproximativ 5,4 milioane carduri electronice, realizate până luni

Președintele CNAS, Cristian Bușoi, a declarat marți, într-o conferință de presă, că au fost realizate până la începutul acestei săptămâni aproximativ 5.400.000 de carduri electronice și a susținut că restul de 9,5 milioane vor fi finalizate în următoarele șase-șapte luni.

Bușoi a precizat că ritmul de fabricare este de 55.000 de carduri pe zi și se lucrează „șapte zile din șapte”.

„Înseamnă că ritmul de un milion de carduri pe lună va crește la 1,5 milioane. La un ritm de 1,5 milioane de carduri pe lună s-ar putea ca în șase-șapte luni să fie realizate și cele 9,5 milioane de carduri care au mai rămas. Până la sfârșitul lunii august se poate vorbi de finalizarea producției”, a afirmat reprezentantul CNAS.

El a adăugat că în luna septembrie vor putea fi distribuite toate cardurile iar din luna octombrie sau în ianuarie 2015, toate serviciile medicale vor fi decontate numai pe baza folosirii cardului.

Bușoi a făcut apel către furnizorii de servicii medicale să-și achiziționeze în perioada iunie — august cititoare de carduri.

Șeful CNAS a mai anunțat că, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, folosirea cardurilor va fi testată printr-un proiect-pilot pe 10.000 de pacienți aflați în hemodializă, aparținând tuturor categoriilor sociale.

Referindu-se la dosarul electronic, Bușoi a precizat că din 21 aprilie proiectul va fi disponibil pe infrastructură și medicii vor putea încărca date pe acesta.

„Începând cu 21 martie va fi testat timp de o lună iar pe 21 aprilie proiectul va fi disponibil pe infrastructură IT”, a explicat Cristian Bușoi, menționând că va exista probabil și posibilitatea ca aceia care nu vor să fie înscriși în dosarul electronic să poată refuza.

Este un proiect care va suferi de-a lungul anilor îmbunătățiri și modificări, a mai spus șeful CNAS.

Ultima ora:

ObservatorDan Armeanu: Pandemia Covid-19 are un impact scăzut asupra sistemului de pensii private

PoliticDan Barna: Partenerul natural al USR este PNL; premisele pentru o colaborare – bune, dacă există bună-credinţă

EconomieDan Armeanu: Pandemia Covid-19 are un impact scăzut asupra sistemului de pensii private

ExternRobert Lupițu: Administrația Statelor Unite apreciază sprijinul acordat de România în lupta împotriva pandemiei de coronavirus

SocialMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

EvenimenteCristina Buzasu: Onorată să particip la videoconferința prim-ministrului Ludovic Orban cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki

CulturaCristina Popescu: CENTENARUL TRATATULUI DE LA TRIANON

EditorialSilviu Cerna: România (iarăşi) la răspântie?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe