Matei Bogdan
Publicat în 14 octombrie 2020, 10:10 / 55 elite & idei

Cristian Bușoi: Avem nevoie de soluții la nivel european pentru a rezolva lipsa de medicamente

Cristian Bușoi: Avem nevoie de soluții la nivel european pentru a rezolva lipsa de medicamente

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie din Legislativul European, în calitate de raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021 – 2027, e reiterat importanța rezolvării penuriei de medicamente în Europa.

„Lipsa medicamentelor afectează astăzi mii de pacienți din România și alte state ale Uniunii Europene, iar criza COVID-19 a adâncit și mai mult problemele existente. Cât despre cauze, acestea sunt multiple: începând cu dificultățile de producție, cererea neașteptat de mare – mai ales în perioade de criză sanitară, probleme în lanțurile de aprovizionare și până la problemele financiare”, a notat Cristian Bușoi pe pagina de Facebook în urma unei dezbateri în Parlamentul European.

Potrivit eurodeputatului Cristian Bușoi, lipsa medicamentelor trebuie gestionată la nivel european: „Până acum, lipsa medicamentelor a fost gestionată de fiecare țară în parte însă este din ce în ce mai clar că avem nevoie de soluții la nivel european.”

Relocarea producției de medicamente din statele asiatice în Europa și consolidarea capacităților existente deja în UE pentru a satisface cererea, indiferent dacă vorbim despre medicamente inovatoare, generice și biosimilare, este o soluție propusă de Cristian Bușoi.

„În aceleași timp, trebuie să implicăm mai mult în rezolvarea acestei probleme Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), mai ales atunci când lipsa medicamentelor afectează mai multe state membre”, a mai adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, Cristian Bușoi a subliniat că este nevoie de invesții masive în cercetare și inovare, pentru a rămâne competitivi pe piața farmaceutică internațională și a le oferi pacienților europeni garanția că au permanent acces la cele mai noi și eficiente tratamente și vaccinuri.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe