Matei Bogdan
Publicat în 30 octombrie 2019, 17:29 / 112 elite & idei

Cristian Bușoi, discurs la Varșovia: Parlamentul European este hotărât să construiască un plan european de luptă împotriva cancerului

Cristian Bușoi, discurs la Varșovia: Parlamentul European este hotărât să construiască un plan european de luptă împotriva cancerului

Parlamentul European este hotărât să transforme lupta împotriva cancerului într-o prioritate și să construiască un plan european de luptă împotriva acestei maladii, a afirmat Cristian Bușoi (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European, la Varșovia.

Aflat în capitala Poloniei la întâlnirea CECOG 4.0 (Central European Cooperative Oncology Group), Bușoi a precizat că acest plan va ”deveni curând realitate”.

Planul ”va porni de la prevenție, cunoscut fiind faptul că până la 40% dintre cancere pot fi prevenite, și va merge până la dezvoltarea unor instrumente legislative de finanțare și politici publice. Alte aspecte la fel de importante care vor fi incluse în strategia europeană sunt diagnosticarea din timp a bolii și îngijirea post tratament”, a arătat eurodeputatul liberal, într-o postare pe Facebook.

Central European Cooperative Oncology Group este inițiativa unor eminenți specialiști în domeniul oncologiei, în frunte cu prof. Christof Zielinki din Viena.

Potrivit lui Bușoi, ”scopul evenimentul este să identificăm soluții pragmatice atât pentru îmbunătățirea îngrijirilor de sănătate în cancer, cât și pentru optimizarea costurilor terapiilor în țările Central și Est europene”.

Evenimentul de la Varșovia a avut loc după alte trei la fel de importante, care au avut loc la Viena, Zagreb și București.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe