Adriana
Publicat în 18 ianuarie 2017, 13:26 / 109 elite & idei

Cristian Buşoi: Iohannis a oprit o acţiune pe furiş

Cristian Buşoi: Iohannis a oprit o acţiune pe furiş
+ Observator

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a spus că preşedintele Klaus Iohannis ‘a oprit o acţiune pe furiş a Guvernului, legată de amnistie şi graţiere.
El afirmă că ‘ideea unei ordonanţe de urgenţă pentru graţiere şi pentru amnistie este o acţiune politică pe furiş, care reflectă doar faptul că PSD consideră că Guvernul este al PSD, nu Guvernul României’.
‘Este genul de mentalitate care, până la urmă, nu este mirare, având în vedere obiceiurile PSD în ceea ce priveşte extinderea controlului politic asupra a tot ceea ce mişcă în stat, atunci când pune mâna pe putere’, a mai zis Cristian Bușoi într-un comunicat de presă.
‘Guvernul este al României, nu al PSD, iar acţiunile Guvernului pot să fie şi chiar este bine să fie analizate şi judecate în funcţie de cadrul constituţional’, arată Buşoi. În acest context, prim-vicepreşedintele PNL apreciază că prezenţa preşedintelui Iohannis, miercuri, la şedinţa de Guvern ‘a fost un factor de temperare a unei acţiuni guvernamentale dacă nu incorecte, atunci cel puţin grăbite şi lipsite de temeinicie’.
https://www.dcnews.ro/mobile/amnistie-i-gra-iere-busoi-iohannis-a-oprit-o-actiune-pe-furis_529695.html

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe