Matei Bogdan
Publicat în 15 aprilie 2020, 13:34 / 117 elite & idei

Cristian Bușoi, mesaj către partidele parlamentare care se opun prelungirii stării de urgență: Avem nevoie de unitate și de coerență! Lăsați de o parte propaganda, jocul politic și votați în interesul României și al românilor

Cristian Bușoi, mesaj către partidele parlamentare care se opun prelungirii stării de urgență: Avem nevoie de unitate și de coerență! Lăsați de o parte propaganda, jocul politic și votați în interesul României și al românilor

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE) face apel la rațiune și cere partidelor parlamentare din opoziție să voteze în favoarea decretului președintelui României Klaus Iohannis, care prevedere prelungirea stării de urgență pentru încă o lună, semnalând că în astfel de momente ”avem nevoie de unitate și de coerență”.

”România a dovedit până acum că a ales soluția corectă în lupta împotriva COVID-19. S-au luat la timp măsurile de distanțare socială, s-a instituit starea de urgență pentru ca instituțiile statului să aibă la îndemână toate mijloacele în acest război greu cu un inamic despre care cunoaștem foarte puțin. Împreună am luptat și am câștigat primele bătălii din această luptă care este de durată”, a precizat eurodeputatul român într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a criticat declarațiile liderilor PSD, Pro România și ALDE, prin care precizau că nu vor vota prelungirea stării de urgență. ”PSD și sateliții săi trebuie să înțeleagă că suntem într-un <<război>>, nu suntem într-o competiție electorală. Românii trebuie apărați prin toate mijloacele și nu împinși în brațele <<inamicului>>.”, a mai spus Bușoi.

”Nu putem relaxa acum în niciun fel atenția noastră. Nu putem slăbi capacitatea instituțiilor, cum nu putem abandona strategia aleasă. Avem nevoie pentru încă o perioadă de timp de menținerea măsurilor stricte pentru a putea apoi răsufla ușurați! Fac apel la rațiune! Lăsați de o parte propaganda, jocul politic și votați în interesul României și al românilor! Votați pentru aprobarea decretului Președintelui României, Klaus Iohannis, care prevede prelungirea stării de urgență pentru o perioadă de 30 de zile. Avem nevoie de unitate și de coerență! Șantajul pe care încercați să îl faceți zilele acestea nu va scoate România din criză și nu va aduce nici sănătate și nici prosperitate oamenilor”, a subliniat europarlamentarul român.

În încheiere, Cristian Bușoi a punctat că ”trebuie să depășim criza medicală! Orice viață salvată acum este o reușită! Acesta este și trebuie să rămână obiectivul principal al oricărui om politic.”

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Executive Blockchain Laboratory al ICI București prezintă cursul pe suport video în limba engleză intitulat “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY: APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS”

PoliticCristian Andrei: Partide vechi și partide agile

EconomieSergiu Oprescu: Asociația Română a Băncilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

ExternAmb. Luca Niculescu: La o întâlnire cu Jacques Krabal, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Francofoniei

SocialAndreea Paul: România este pe ultimul loc în Europa la practicarea sportului

EvenimenteVictor Vevera: Executive Blockchain Laboratory al ICI București prezintă cursul pe suport video în limba engleză intitulat “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY: APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS”

CulturaCristina Popescu: Europa 2021. Specii naționale pe cale de dispariție

EditorialGeorge Butunoiu: Hard Working ManagersClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe