OraNoua.ro
Publicat în 6 septembrie 2017, 17:36 / 288 elite & idei

Cristian Bușoi: Mutarea banilor de la Pilonul II la Pilonul I – o mișcare iresponsabilă; o generație întreagă va plăti

Cristian Bușoi: Mutarea banilor de la Pilonul II la Pilonul I – o mișcare iresponsabilă; o generație întreagă va plăti

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, consideră că mutarea banilor de la Pilonul II de pensii la Pilonul I este o ”mișcare iresponsabilă”, care atacă drepturile segmentului activ de până în 45 de ani.

„Mutarea banilor de la contribuțiile private în fondul gestionat de stat este o deposedare de drepturi a segmentului de până în 45 de ani, în favoarea electoratului de peste 65 de ani. Numai PSD poate, printr-o politică atât de cinică, să pună tinerii și bătrânii unii împotriva altora. Asta dacă nu cumva obiectivul unei astfel de măsuri este chiar securizarea electoratului PSD, în dauna segmentului activ, pe care PSD și l-a ostilizat după o avalanșă de măsuri ce au irosit creșterea economică și au atacat Justiția”, a afirmat Cristian Bușoi, potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES.

În context, acesta le recomandă românilor să-și apere drepturile inclusiv prin mișcări de stradă și solicită electoratului activ să sancționeze derapajele guvernării PSD-ALDE.

„Am fost mereu adeptul unei poziții politice moderate, dar pentru atacul la Pilonul II de pensii merită ca oamenii să iasă în stradă și să ceară Guvernului Tudose-Dragnea socoteală, amintind celor care guvernează că o eroare a unor politicieni iresponsabili va fi plătită de o generație întreagă. Cu riscul de a fi acuzat de politizarea discuției, spun direct și îmi asum, chiar dacă PNL a făcut greșeli politice și a plătit electoral: Este momentul ca electoratul activ, mai ales tinerii, cei afectați de măsurile guvernării PSD, să susțină PNL în opoziția față de PSD”, a declarat liderul PNL București.

Bușoi susține că decizia mutării banilor de la Pilonul II la Pilonul I este o nouă dovadă a „incapacității gestionării finanțelor” de către actualul Guvern.

„Indiferent dacă ideea mutării banilor de la Pilonul II la Pilonul I este consecința unor decizii economice, care au produs un gol în buget, sau este urmarea unui calcul cinic ce folosește electoral PSD, efectul este același: un impuls dat tinerilor să plece din țara în care Guvernul le confiscă viitorul. Nu există termeni de comparație pentru nocivitatea unei astfel de politici a Guvernului Tudose-Dragnea și nici nu este loc de teoretizare. Este o dovadă a incapacității gestionării finanțelor, o decizie pentru a acoperi deficitul de la fondul de pensii, iar explicațiile premierului și ale liderilor PSD sunt doar minciuni”, a mai spus Cristian Bușoi.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Securing the Future and unlocking Cybersecurity Solutions

PoliticMarco Badea: S-au încheiat discuțiile între Biden și Putin. SUA au avertizat cu ”sancţiuni severe”. Rusia a amintit de al Doilea Război Mondial

EconomieFlorin Georgescu: România a asigurat echilibrele macroeconomice numai în cadrul programelor încheiate cu FMI, Banca Mondială și CE / Aplicarea terapiei de șoc a reprezentat o succesiune de „victorii à la Pirus”

ExternIulian Fota: Chiar daca pericolul razboiului impotriva Ucrainei s-a mai estompat el va continua sa pluteasca cat timp cererile Moscovei sunt nerezonabile

SocialDaniela Vișoianu: Din seria ”ce aș fi vrut să învăț în liceu”…

EvenimenteVictor Vevera: Securing the Future and unlocking Cybersecurity Solutions

CulturaDan Mircea Cipariu: Regulamentul celei de-a XII-a ediții a Galei Tinerilor Scriitori

EditorialRadu Magdin: Why the German Mittelstand is the way forward for CEE’s businessesClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe