OraNoua.ro
Publicat în 4 octombrie 2017, 17:32 / 301 elite & idei

Cristian Bușoi: PNL va vota în CGMB împotriva rectificării bugetare și a hotărârilor privind societățile înființate de Firea

Cristian Bușoi: PNL va vota în CGMB împotriva rectificării bugetare și a hotărârilor privind societățile înființate de Firea

Consilierii generali ai Partidului Național Liberal vor vota împotriva rectificării bugetare propuse în ședința CGMB și a tuturor hotărârilor vizând societățile înființate de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat președintele PNL București, Cristian Bușoi.

„În condițiile în care câștigul mediu în București, conform INS, este de aproximativ 3.200 Ron/lunar, în companiile dnei Firea câștigul mediu este de 3 până la 5 ori mai mare. Exemplu concret: câștigul mediu la compania de Străzi, Pasaje și Poduri este 16.070 Ron, la compania de Parcuri și grădini este 12.690 Ron, la compania de Clădiri metropolitane — un angajat câștigă în medie 11.680 Ron, iar la compania de Consolidări, câștigul mediu este 9.400 Ron”, a arătat Bușoi, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

În opinia sa, rectificarea bugetară propusă în ședința CGMB arată că Firea „a început să facă plățile pentru fidelizarea clientelei PSD, cu banii luați de la investițiile în infrastructura Capitalei”.

„În București, unul dintre orașele cele mai dinamice din punct de vedere economic din țară, semnalul pe care îl dă PSD prin super-salarizarea din cele 22 de firme ale administrației locale este că: 1. ‘cel mai bine se câștigă la stat și fraieri sunt ăia care muncesc la privat’ și 2. ‘partidul împarte bugetul public la cei care susțin partidul’. Problema politică este că dimensiunea cumetriilor și a risipei din cele 22 de companii înființate de administrația Firea arată și slăbiciunea Opoziției”, a mai spus Bușoi.

Potrivit acestuia, chiar și faptul că primarul general a reușit constituirea acestor firme și direcționează fonduri publice către aceste entități este „un semnal că partidele din Opoziție nu reușesc real să cenzureze acțiunile administrației PSD”.

„Este nevoie de susținere din partea media și a societății civile pentru acțiunile PNL și ale Opoziției în general. Și PNL are aici o răspundere: să încerce să unească forțele din Opoziție în jurul unor priorități de acțiune comune față de administrația Firea, pentru că ce se întâmplă acum este instaurarea monopolului politic al PSD pe banii bucureștenilor”, a mai afirmat Bușoi.

Ultima ora:

ObservatorRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe