Matei Bogdan
Publicat în 4 noiembrie 2020, 10:05 / 44 elite & idei

Cristian Bușoi: Potențialul pentru proiecte de energie regenerabilă la scară largă rămâne neexploatat în România

Cristian Bușoi: Potențialul pentru proiecte de energie regenerabilă la scară largă rămâne neexploatat în România

Europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, susține că investițiile de astăzi în infrastructura de gaz, însemnă investiții în infrastructura energetică a viitorului, inclusiv pentru transportul biogazului și al hidrogenului.

„Olanda a testat deja cu succes trenuri alimentate cu hidrogen, iar Germania se pregătește să construiască chiar o stație, care să alimenteze cu hidrogen cea mai mare flotă de trenuri din lume. Ceea ce recent părea doar o utopie se transformă cu rapiditate în realitate și noi, toate statele UE, avem nevoie de soluții care să țină pasul cu ambițiile de neutralitate climatică până în 2050”, a mai adăugat acesta.

Cu toate acestea, Cristian Bușoi menționează că România nu se preocupă de proiecte de energie regenerabilă: „În multe state membre, inclusiv în România, potențialul pentru proiecte de energie regenerabilă la scară largă rămâne neexploatat. Investițiile și parteneriatele public-privat în acest domeniu sunt încă mult sub aștepări, în raport cu ambiția noastră europeană pentru energie curată.”

Potrivit eurodeputatului PNL, transformarea energetică presupune în primul rând investiții în capacități de transport și de stocare a combustibililor nepoluanți, cel mai fezabil în acest moment fiind hidrogenul: „Acolo unde nu poate fi utilizat în întregime în apropierea locului de producție, trebuie să evaluăm opțiunile de transport prin conductele existente, ceea ce înseamnă și investiții în modernizarea infrastructurii actuale, dar și în alte mijloace de transport.”

De asemenea, Cristian Bușoi subliniază că și sectorul energiei regenerabile trebuie reglementat: „Avem nevoie și de un cadru de reglementare bine stabilit, care să sprijine folosirea hidrogenului regenerabil pentru industriile noastre.”

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe