OraNoua.ro
Publicat în 31 iulie 2013, 20:29 / 143 elite & idei

Cristian David a efectuat o vizită de lucru in Regatul Spaniei

Cristian David a efectuat o vizită de lucru in Regatul Spaniei

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a efectuat o vizită în Regatul Spaniei, în perioada 25 – 26 iulie 2013.

În debutul vizitei, oficialul român s-a întâlnit cu viceprimarul Barcelonei, Jaume Ciurama, şi cu directorul Direcţiei patrimoniu, muzee şi artă a Primăriei, Josep Luis Alay. În cadrul discuţiilor, ministrul român si-a exprimat satisfacţia pentru deschiderea autorităţilor spaniole, dar şi a populaţiei în general, faţă de comunitatea românilor stabiliţi în Regatul Spaniei. Astfel, oficialul a apreciat că buna integrare a membrilor comunităţilor româneşti din Regatul Spaniei va putea să contribuie la consolidarea dialogului bilateral dintre ţările noastre şi la o mai bună valorificare, în interesul comun, a diversităţii culturale.

Autorităţile spaniole au adresat, în cadrul întâlnirii, o invitaţie privind organizarea unei expoziţii despre performanţele înregistrate în România în cei 25 de ani de tranziţie. Expoziţia ar avea ca scop punerea în evidenţă a transformărilor majore înregistrate de societatea românească, a consolidării democratice şi a progresului economico – social.

Ministrul delegat Cristian David a avut o întrevedere cu primarul oraşului Barcelona, Xavier Trias, care a afirmat încă o dată dorinţa de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre cele două societăţi, apreciind oportunitatea organizării expoziţiei dedicată României la Barcelona în 2014.

Împreună cu directorul Direcţiei de patrimoniu, muzee şi artă, ministrul Cristian David a avut o întâlnire cu preotul Aurel Bunda, care a prezentat situaţia privind stadiul lucrărilor construcţiei bisericii româneşti din Barcelona. Cu această ocazie, ministrul delegat Cristian David a solicitat sprijinul autorităţilor locale pentru finalizarea acestor lucrări, precum şi includerea viitoarei biserici în patrimoniul cultural şi spiritual al Barcelonei.

În cadrul vizitei în Regatul Spaniei, ministrul delegat Cristian David s-a întâlnit şi cu şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Cataloniei, Manel Prat Pelaez. Au fost discutate aspecte privind situaţia infracţionalităţii în rândul comunităţilor româneşti prezente în regiune şi aspecte ce ţin de combaterea comportamentului infracţional şi antisocial. Totodată, au fost convenite intensificarea cooperării organelor de aplicare a legii, întărirea colaborării cu autorităţile locale din România şi din regiunea Cataloniei, precum şi susţinerea procesului de integrare. În încheierea întrevederii, au fost trecute în revistă diferite situaţii speciale aflate în atenţia autorităţilor poliţieneşti regionale.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe