OraNoua.ro
Publicat în 1 martie 2013, 18:48 / 243 elite & idei

Cristian David – întrevedere cu ambasadorul Republicii Serbia, Zoran Popovici

Cristian David – întrevedere cu ambasadorul Republicii Serbia, Zoran Popovici

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut astăzi, 1 martie 2013, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Serbia la Bucureşti, Zoran Popovici.

Întrevederea a avut ca obiectiv prezentarea portofoliului de ministrul delegat, precum şi sublinierea direcțiilor sale de acțiune.

Ministrul Cristian David a reliefat rolul de coordonare pe care îl are în legătură cu problematica românilor de pretutindeni care acoperă domenii de activitate aflate în gestionarea mai multor ministere.

Ambasadorul Republicii Serbia, Zoran Popovici a apreciat bunele relaţii bilaterale dintre cele două ţării şi a exprimat întreaga sa disponibilitate pentru lansarea unor proiecte comune.

În cadrul discuţiilor au mai fost abordate teme referitoare la drepturile minorităţii române din Serbia, teme aflate în atenţia Înaltului comisar al OSCE pentru minorităţi naţionale, dintre care amintim accesul la educaţie în limba maternă, accesul la informaţie (prin mass-media), drepturi religioase.

Ministrul delegat Cristian David a apreciat nota constructivă în care s-au desfăşurat discuţiile şi a exprimat speranţa că această întrevedere va avea o contribuţie semnificativă la consolidarea relaţiei bilaterale dintre cele două state.

cristian-david-zoran-popovici

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe