OraNoua.ro
Publicat în 22 mai 2013, 19:13 / 130 elite & idei

Cristian David – întrevedere cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Basarabeni din România

Cristian David – întrevedere cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Basarabeni din România

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a primit astăzi, 20 mai 2013, reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Basarabeni din România, din care fac parte 14 asociaţii din centrele universitare din ţară.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte de interes pentru participanţi, respectiv metodologia de admitere a studenţilor etnici români din afara graniţelor la universităţi din România şi metodele de stimulare a performanţei academice a acestora.

Studenţii au subliniat importanţa acordării locurilor cu burse în funcţie de performanţele fiecărui student admis în ciclul universitar, a introducerii examenelor de admitere pentru candidaţii la universităţile din România.

Ministrul delegat Cristian David a apreciat importanţa întâlnirii propuse de FAB Romania, exprimându-şi susţinerea pentru activitatea federaţiei. Oficialul a salutat ideea uniformizării sistemului de evaluare a candidaţilor, originari din România şi Republica Moldova, în cadrul procedurii de admitere la studii universitare. De asemenea, oficialul român şi-a exprimat interesul privind soluţiile de stimulare a studenţilor în funcţie de performanţe.

Pe de altă parte, ministrul delegat Cristian David a relevat potenţialul FAB România în calitate de mesager legitim al valorilor europene în Republica Moldova. În acelaşi timp, reprezentanţii FAB Romania au adus mulţumiri demnitarului român pentru deschidere, exprimându-şi disponibilitatea implicării în iniţiativele instituţiei.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe