OraNoua.ro
Publicat în 6 noiembrie 2013, 20:29 / 144 elite & idei

Cristian David reiterează sprijinul României pentru comunitatea de aromâni din Albania

Cristian David reiterează sprijinul României pentru comunitatea de aromâni din Albania

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, a primit miercuri o delegație a comunității aromânilor din Republica Albania, condusă de Ilia Gjoka, președintele Ligii Aromânilor din această țară, ocazie cu care a reiterat sprijinul României pentru această comunitate.

Potrivit MAE, agenda discuțiilor a cuprins examinarea modalităților prin care România poate continua să sprijine cât mai eficient eforturile comunității aromânilor din Albania de prezervare a propriei identități.

„Ministrul delegat Cristian David a luat notă de principalele activități desfășurate în ultimul an de membrii asociației Ligii Aromânilor din Republica Albania, cu accent pe oferirea de sprijin solicitanților de burse educaționale acordate de statul român. Totodată, demnitarul român a reiterat sprijinul pe care România îl oferă comunității de aromâni din Republica Albania prin dezvoltarea de proiecte culturale și educaționale, inclusiv sub aspectul intensificării dialogului cu decidenții albanezi în vederea asigurării depline a protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților, în conformitate cu normele și standardele europene”, precizează MAE.

Sursa citată menționează că ministrul delegat Cristian David i-a încurajat pe reprezentanții aromâni să se coordoneze cu celelalte organizații de aromâni din Republica Albania, în vederea conjugării eforturilor pentru dezvoltarea de proiecte comune, precum și pentru efectuarea de demersuri pe lângă autoritățile locale, astfel încât să se constituie într-o voce unică în promovarea intereselor comunității de aromâni.

Cu această ocazie, Ilia Gjoka, reprezentantul Ligii Aromânilor din Republica Albania, a mulțumit pentru sprijinul oferit de statul român comunității din Republica Albania și a prezentat principalele proiecte avute în vedere pentru prezervarea identității culturale a acestei comunități, cu accent pe dezvoltarea procesului educațional pentru comunitate.

Vizita delegației de aromâni se înscrie în dialogul permanent pe care oficialii români îl mențin cu membrii comunității românilor de pretutindeni, inclusiv cu aromânii din Republica Albania.

Ultima întâlnire de acest tip a avut loc în perioada 11—15 martie anul acesta.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe