OraNoua.ro
Publicat în 22 octombrie 2013, 19:02 / 136 elite & idei

Cristian David s-a intalnit cu deputatul francez Pierre-Yves le Borgn

Cristian David s-a intalnit cu deputatul francez Pierre-Yves le Borgn

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, l-a primit astăzi, 22 octombrie 2013, pe Pierre-Yves Le Borgn’, deputat în Adunarea Națională Franceză pentru francezii din străinătate, aflat într-o vizită în România. Dialogul a prilejuit o reafirmare a relațiilor substanțiale și diverse de cooperare dintre România și Republica Franceză.

Ministrul delegat Cristian David i-a prezentat oaspetelui francez abordarea pe care țara noastră o are în domeniul relațiilor cu românii de peste graniță și proiectele sale personale în ceea ce privește dezvoltarea arhitecturii instituționale pe care dorește să o realizeze în mandatul său. Oficialul român a precizat că, fiind vorba de un început de drum, țara noastră este deschisă spre experiența altor state, iar Republica Franceză poate constitui un bun model. În acest context, ministrul delegat Cristian David a trecut în revistă rezultatul discuțiilor pe care le-a avut la Paris cu ministrul delegat pentru francezii din străinătate, Hélene Conway-Mouret, precum și schimbul de experiență realizat cu acest prilej.

Totodată, oficialul român a abordat subiectul comunității românești din Franța, bine integrată din punct de vedere economic și social, amintind în context și problemele generate la nivelul acesteia de recentele declarații ale unor autorități franceze. Referitor la acest aspect, deputatul Pierre-Yves Le Borgn’ a asigurat că va transmite Guvernului Republicii Franceze și colegilor săi din Adunarea Națională mesajul părții române.

Cu această ocazie, oficialul francez a solicitat recomandări privind personalități și asociații reprezentative pentru comunitatea românească din Franța, în scopul implicării acestora în proiecte specifice. Pierre-Yves Le Borgn’ a ținut să amintească legăturile speciale dintre România și Franța, unele dintre acestea favorizate de activitatea unor personalități politice de anvergură.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe