Adriana
Publicat în 24 septembrie 2013, 12:31 / 77 elite & idei

Cristian Diaconescu: Nu e momentul să facem exerciţii de PR la Roşia Montană!

Cristian Diaconescu: Nu e momentul să facem exerciţii de PR la Roşia Montană!
+ Observator

Retragerea proiectului de lege privind Roşia Montană din Parlament este „obligatorie”, spune într-un interviu la RFI consilierul prezidenţial, Cristian Diaconescu. El declară că „nu este momentul de publicitate” sau pentru „favorizarea unui exerciţiu de PR” legat de Roşia Montană.

Cristian Diaconescu e de părere că proiectul de lege privind Roşia Montană nu are ce căuta în Parlament: „Soluţia este una simplă şi o ştie toată lumea: Hotărârea de Guvern, neavând o bază juridică adecvată şi corespunzătoare constituţional, lipsindu-i un aviz de mediu, trebuie retrasă şi regândit întreg procesul, dacă se doreşte finalizarea acestuia”.

„În al doilea rând, iată că printr-o anume decizie de Guvern s-a reuşit să fie nemulţumiţi atât cetăţeni care astăzi cu miile demonstrează împotriva acestui proiect, cât şi titularii de la Roşia Montană, care-şi văd puse în pericol locurile de muncă. Este clar că prin transmiterea unui astfel de act normativ s-a generat o situaţie extrem de tensionată, care nu poate fi rezolvată decât printr-un gest normal şi demn, pe care-l fac oamenii de stat atunci când greşesc: îşi recunosc greşeala”, afirmă consilierul prezidenţial, care continuă: „Retragerea (proiectului de lege-n.r.) mi se pare obligatorie. Modificarea sau promovarea unui act normativ, sigur, ţine de politica guvernamentală”.

Cristian Diaconescu spune că „starea de confuzie este generalizată, am senzaţia. Am credinţa că dânşii nu înţeleg exact în ce situaţie se află. Nu este vorba de favorizarea unui exerciţiu de PR, este pur şi simplu o situaţie socială, cu o manifestare destul de tensionată, care riscă să devină şi mai complicată, dacă nu se iau măsurile guvernamentale de asumare necesare. Nu este momentul de publicitate acum legat de Roşia Montană, indiferent din ce direcţie politică are loc această publicitate”.
www.rfi.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe