OraNoua.ro
Publicat în 21 mai 2014, 13:41 / 255 elite & idei

Cristian Diaconescu s-a înscris în PMP

Cristian Diaconescu s-a înscris în PMP

Fostul consilier prezidențial Cristian Diaconescu s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară, a anunțat marți deputata Elena Udrea.

Ea a susținut, într-o conferință de presă la care a fost prezent și Diaconescu, că înscrierea acestuia în PMP este un semnal că toate forțele de opoziție la PSD, la guvernarea Ponta se implică în mobilizarea electoratului de centru-dreapta pentru a opri „pesedizarea” României.

Cristian Diaconescu a declarat că proiectul politic al partidului său și al lui individual este „păstrarea sensului occidental al României”. „În acest moment, nu cred că acest proces este ireversibil”, a apreciat el.

În acest sens, Diaconescu a îndemnat românii să fie atenți la discursul vicepreședintelui american Joe Biden, prezent marți la București.

„Oamenii trebuie să înțeleagă, dincolo de aspectele diplomatice și eleganța discursului (…), faptul că există o îngrijorare și o preocupare în ceea ce privește parcursul democratic al României”, a spus Diaconescu.

El a afirmat că înscrierea sa în PMP face parte din procesul de „punere în operă a viziunii politice a lui Traian Băsescu”. „În acest moment este nevoie de partide politice, într-un context complicat prin care trece România”, a subliniat el, îndemnând românii să iasă la vot duminică. „Neparticiparea la vot reprezintă o atitudine total necorespunzătoare momentului politic în care ne aflăm”, a adăugat Diaconescu.

La rândul său, Elena Udrea a susținut că Cristian Diaconescu este „tipul de bărbat politic de care România are nevoie”. „Este un om decent, pe care nu l-am auzit niciodată jignind o femeie (…), e tipul de politician occidental de care avem mare lipsă în acest moment pe scena politică”, a spus Udrea.

Președintele Traian Băsescu l-a eliberat pe 30 aprilie din funcția de consilier prezidențial pe Cristian Diaconescu. Cristian Diaconescu era consilier prezidențial și șef al Cancelariei Prezidențiale din mai 2012.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe