OraNoua.ro
Publicat în 30 octombrie 2013, 20:06 / 147 elite & idei

Cristian Socol: Evazioniștii nu fură de la o entitate abstractă numită stat, ci fură de la fiecare dintre noi

Cristian Socol: Evazioniștii nu fură de la o entitate abstractă numită stat, ci fură de la fiecare dintre noi

Guvernul USL a început lupta cu evaziunea fiscală, iar evenimentele din ultimul timp sunt dovadă a acestui fapt, afirmă consilierul premierului Victor Ponta pe probleme macroeconomice, Cristian Socol.

Într-o declarație acordată AGERPRES, Socol spune că ”evazioniștii nu fură de la o entitate abstractă numită stat, ci fură de la fiecare dintre noi” și adaugă că evaziunea fiscală afectează în primul rând cetățenii cinstiți, deoarece aceștia sunt cei care pierd cel mai mult de pe urma lipsei banilor de la bugetul de stat.

”Guvernul a demarat lupta împotriva evaziunii fiscale nu doar la nivel declarativ, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți, din tribune, ci a intrat pe teren și joacă tare. Evaziunea fiscală este o boală a societății care afectează în special cetățenii cinstiți, care își plătesc cu conștiinciozitate taxele și impozitele. Deși aceștia contribuie la bunăstarea societății, sunt văduviți de beneficiile de care ar trebui să aibă parte tocmai din cauza evazioniștilor, care se bucură de serviciile statului fără să plătească pentru ele. Evazioniștii nu fură de la o entitate abstractă numită stat, ci fură de la fiecare din noi. Fură de la drumuri, de la școli, de la spitale, de la absolut toate cele care depind de bugetul public”, a declarat Socol.

De asemenea, el spune că acțiunile demarate în ultima perioadă, cât și modificările legislative promovate de Guvern, încep să aibă efecte și se observă deja o creștere a încasărilor.

”Descinderile procurorilor, destructurarea marilor rețele de evaziune fiscală, modificările aduse Codului Insolvenței, dar și reducerea TVA la pâine încep să aibă efecte pozitive la nivelul încasărilor la bugetul de stat. Toate acestea au făcut ca evazioniștii să se gândească de două ori înainte de a încălca legea, deoarece riscul a devenit mai mare, iar beneficiile mult mai mici”, a mai spus consilierul premierului Victor Ponta. AGERPRES (AS — autor: Cristina Tatu, editor: Mihai Simionescu)

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe