OraNoua.ro
Publicat în 28 februarie 2012, 21:04 / 289 elite & idei

Cristina Popescu: Concurs Romfilatelia – Tratatul româno-german privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa

Cristina Popescu: Concurs Romfilatelia – Tratatul româno-german privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa

Data limită pentru trimiterea lucrărilor la concursul de desene cu prilejul aniversării a 20 de ani de la încheierea Tratatului româno-german privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa, a fost prelungită până în 16.03.2012, inclusiv, se arata intr-un comunicat de presă.

Ambasada Germaniei la Bucureşti organizează, împreună cu Romfilatelia, un concurs de desene cu tema ‘prietenie’. Desenul câştigător va sta la baza ilustrării de către Romfilatelia a unei emisiuni de mărci poştale cu prilejul aniversării încheierii Tratatului.

Toţi elevii începând cu clasa a 5-a şi studenţi ai şcolilor şi universităţilor din România sunt invitaţi să-şi exprime pe hârtie, în mod artistic, ideile pe tema ‘prietenie’. Evaluarea

lucrărilor se va face pe trei grupe de vârstă. Vor fi premiate cele mai bune zece desene din fiecare grupă de vârstă.

Rugăm în mod explicit factorii de decizie din şcoli să nu facă nicio preselecţie a lucrărilor şi să nu ia nicio hotărâre în legătură cu lucrările care vor fi trimise Ambasadei, ci să trimită toate lucrările elevilor.

Fiecare lucrare trebuie să aibă şansa de a fi evaluată de un juriu alcătuit din personal al Ambasadei şi al Romfilatelia.

Ambasadorul Republicii Federale Germania, domnul Andreas von Mettenheim, împreună cu Directorul general al Romfilatelia, doamna Cristina Popescu, vor alege din cele trei lucrări selecţionate în finală desenul care va sta la baza ilustrării de către Romfilatelia a unei emisiuni de mărci poştale care va fi prezentată oficial în 3.10.2012 şi va putea fi achiziţionată ulterior în oficiile poştale din România.

Condiţiile exacte de participare şi criteriile de selecţie se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei, www.bukarest.diplo.de sau www.bucuresti.diplo.de .

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe