OraNoua.ro
Publicat în 19 februarie 2014, 15:37 / 123 elite & idei

Cristina Popescu: Mărcile poștale ilustrează romii în pictura românească

Cristina Popescu: Mărcile poștale ilustrează romii în pictura românească

Romfilatelia abordează pe mărcile poștale o tematică îndrăgită de colecționari — artă — reproducând de data aceasta ilustrări ale minorității rome pe pânzele marilor artiști români. Dedicată acestei minorități, emisiunea de mărci poștale este intitulată Romii în pictura românească.

Reprezentată la nivel național prin Agenția Națională pentru Romi, minoritatea romă este aniversată oficial în fiecare an, la data de 20 februarie, când se celebrează Ziua Comemorării Dezrobirii Romilor.

Cele 4 timbre ale emisiunii ilustrează tablouri din colecția Muzeului de Artă al României, semnate de Iosif Iser (1881-1958) — timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei, Nicolae Grigorescu (1838-1907) — timbrul cu valoarea nominală de 4,30 lei, Pierre Bellet (1865-1924) — timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei și Nicolae Vermont (1866-1932) — timbrul cu valoarea nominală de 8,10 lei.

Alături de cele 4 mărci poștale, emisiunea mai conține și un plic prima zi, pe care este ilustrată o pictură semnată de Jean Al. Steriadi (1880-1956). Timbrele emisiunii sunt machetate în coală de 20 timbre și bloc de 4 timbre. Blocul de 4 timbre reproduce pe manșetă imaginea unui tablou aparținând pictorului Theodor Aman (1831 — 1891).

Începând cu ziua de joi, 20 februarie 2014, emisiunea de mărci poștale Romii în pictura românească va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.

Romfilatelia aduce mulțumiri conducerii Muzeului Național de Artă al României pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe