OraNoua.ro
Publicat în 2 aprilie 2014, 15:14 / 144 elite & idei

Cristina Popescu: Mărcile poștale românești sărbătoresc aniversarea unui deceniu de la aderarea României la NATO

Cristina Popescu: Mărcile poștale românești sărbătoresc aniversarea unui deceniu de la aderarea României la NATO

În urmă cu 10 ani, la 29 martie 2004, România a aderat la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare, iar la data de 2 aprilie 2004, a avut loc ceremonia arborării drapelului țării noastre în fața Cartierului General al NATO din Bruxelles, eveniment istoric care a marcat intrarea țării noastre într-o nouă etapă.

La moment aniversar, profilul României în NATO reflectă continuitate, coerență și dinamism în susținerea intereselor naționale, constituind principalul furnizor de securitate pentru țara noastră și reprezentând cel mai important cadru de dialog și cooperare trans-atlantică în acest domeniu.

România a fost și continuă să fie prezentă alături de Aliați în operațiile și misiunile NATO, menite să promoveze stabilitatea și securitatea la nivel global, astfel că, la împlinirea a 10 ani de la aderare, putem afirma cu deplină convingere că asistăm la atingerea celui mai înalt grad de securitate din istoria contemporană a României, cu beneficii reale și directe pentru siguranța cetățenilor români.

Acest moment istoric, de politică externă și importanță națională, este marcat de Romfilatelia prin emisiunea aniversară de mărci poștale 10 ani de la aderarea României la NATO, alcătuită dintr-un timbru cu valoarea nominală de 9,10 lei și un plic prima zi. Ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre și colița dantelată.

Începând cu ziua de miercuri, 2 aprilie 2014, emisiunea de mărci poștale 10 ani de la aderarea României la NATO va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.

Romfilatelia mulțumește conducerii Ministerului Afacerilor Externe pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe