OraNoua.ro
Publicat în 23 aprilie 2014, 12:01 / 184 elite & idei

Cristina Popescu: Romfilatelia continuă invitaţia prin timbre la un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată

Cristina Popescu: Romfilatelia continuă invitaţia prin timbre la un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată

Abordând în tematica mărcilor poștale o temă de interes public cu privire la o alimentație echilibrată, Romfilatelia materializează un nou proiect dedicat unui stil de viață sănătos în universul sărbătorilor tradiționale, prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale Trăiește sănătos! Tradiții românești.
Romfilatelia continuă invitaţia prin timbre la un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie echilibrată

Cele patru timbre ale emisiunii, având valorile nominale de 1 leu, 3,60 lei, 4,50 lei și 8,10 lei, ilustrează câteva dintre alimentele tradiționale ce se regăsesc pe masa de Sărbătoare a românului.

Ouăle roșii, carnea de miel , legumele de sezon, brânza în coajă de brad și cozonacul se numără printre bucatele care se consumă în perioada Sfintei Sărbători a Învierii Domnului Iisus Hristos, fiind simboluri importante ale Sărbătorilor de Paști și semnificând Învierea, puritatea și renașterea întregii creații.

Nelipsite dintr-o alimentație sănătoasă și variată, produsele prezentate în imaginile mărcilor poștale sugerează ideea că, folosind preparatele tradiționale autohtone într-o combinație corectă și evitând abuzurile alimentare, putem transmite mesajul emisiunii Trăiește sănătos! Tradiții românești.

Alături de cele patru timbre, emisiunea mai este alcătuită dintr-un întreg poștal și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre, minicoala de 5 timbre + 3 viniete și blocul de 4 timbre (în album filatelic).

Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 300 exemplare, echipat cu blocul de 4 timbre și plicul prima zi al emisiunii având ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 300.

Începând cu ziua de vineri, 18 aprilie 2014, emisiunea de mărci poștale Trăiește sănătos! Tradiții românești va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Lazescu: Despre probabila numire a lui Anthony Blinken ca secretar de stat

PoliticSebastian Burduja: Candidez la alegerile din 6 decembrie cu același crez: “în viață să nu faci ce poți, în viață să faci ce trebuie”

EconomieElena Calistru: Raport proaspăt scos din cutie cu tot ce s-a întâmplat cu achizițiile a peste 580 de instituții

ExternAlexandru Lazescu: Despre probabila numire a lui Anthony Blinken ca secretar de stat

SocialOvidiu Raețchi: Cineva e dispus să își dedice weekendul copiilor din centrele de plasament din Ferentari

EvenimenteAntonia Colibășanu, la Gaudeamus Online

CulturaManuela Catrina, despre Stephan Ludwig Roth

EditorialGeorge Butunoiu: Lupta chelnerilor români cu psihologiiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe