OraNoua.ro
Publicat în 25 iulie 2012, 20:12 / 191 elite & idei

Cristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea tematică de mărci poştale „Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012”

Cristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea tematică de mărci poştale „Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012”

Devenind gazdă a Olimpiadei pentru a treia oară, fapt ce reprezintă o premieră în istoria modernă a competiţiei, Londra găzduieşte anul acesta, în perioada 27 iulie – 12 august, Jocurile Olimpice de Vară. Titlul de gazdă a celei de-a XXX-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Vară din 2012 a fost obţinut de Londra în luna iulie 2005 la Singapore, în cadrul celei de-a 117-a sesiuni a Comitetului Olimpic Internaţional.

Competiţiile de anul acesta vor avea ca participanţi aproximativ 10.000 de sportivi, reprezentând peste 200 de ţări, şi se vor desfăşura în 30 de locaţii diferite, incluzând Stadionul şi Arena Wembley, cât şi Arena O2.

În cadrul acestei ediţii a Jocurilor Olimpice de Vară, România va fi reprezentată de peste 100 de sportivi, care vor participa la 15 sporturi şi discipline din cele înscrise în programul Olimpiadei (gimnastică, haltere, judo, tenis de masă, atletism, canotaj, kaiac-canoe, lupte, scrimă, box, tenis, tir, polo, ciclism, nataţie).

Spre bucuria tuturor colecţionarilor şi iubitorilor sporturilor, dar şi pentru a marca, prin specificul activităţii sale, Jocurile Olimpice de Vară de la Londra, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea tematică de mărci poştale ‘Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012’, alcătuită din patru timbre – cu valoarea nominală de 1,20 lei, 1,40 lei, 2,10 lei şi 6,00 lei, un plic ‘prima zi’ şi un carton filatelic. Mărcile poştale ilustrează simbolic patru competiţii la care România are reale şanse de a obţine cea mai înaltă distincţie în 2012 (conform COSR): gimnastică, kaiac-canoe, scrimă şi atletism.

Începând cu ziua de vineri, 27 Iulie 2012, emisiunea de mărci poştale ‘Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012’ va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe