OraNoua.ro
Publicat în 5 martie 2014, 16:08 / 152 elite & idei

Cristina Popescu: Stele de aur ale scenei și ecranului marchează alături de Romfilatelia 10 ani de activitate

Cristina Popescu: Stele de aur ale scenei și ecranului marchează alături de Romfilatelia 10 ani de activitate

La un deceniu de la înființare, Romfilatelia este onorată să prezinte emisiunea de mărci poștale Stele de aur ale scenei si ecranului, un proiect drag, dedicat promovării valorilor cultural-artistice românești care au reușit și reușesc să ne insufle dragostea pentru teatru și film.

Timp de 10 ani ne-am străduit să fim un însemnat susținător al culturii românești, promovând neîncetat locul binemeritat al României în tezaurul istoric al lumii, valorile originale și personalitățile marcante ale țării noastre.

La moment aniversar, această emisiune filatelică valorifică Mari Actori naționali, considerați a fi, pe drept cuvânt, Generația de aur a teatrului și filmului românesc.

Mircea Albulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Valeria Gagealov, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, George Motoi, Sebastian Papaiani, Florin Piersic, Mitică Popescu, Sanda Toma sunt doar 12 dintre stelele de aur ale dramaturgiei și cinematografiei românești.

Blocul filatelic special al emisiunii prezintă, într-o concepție artistică originală, portretele marilor actori români, reuniți în jurul unei stele de aur, simbol al unui neprețuit omagiu pentru dedicarea si pasiunea cu care au interpretat roluri memorabile.

Emisiunea este alcătuită din 12 mărci poștale cu valoarea nominală de 1,60 lei și un plic prima zi. Timbrele emisiunii sunt machetate în coală de 36 timbre, minicoală de 4 timbre și bloc de 12 timbre.

Începând cu ziua de sâmbătă, 1 martie 2014, emisiunea de mărci poștale Stele de aur ale scenei și ecranului va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.

Romfilatelia mulțumește tuturor actorilor pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Suntem onorați să le transmitem cele mai alese sentimente de respect și prețuire pentru tot ce au făcut în slujba teatrului și a cinematografiei românești.

Un gând bun și o primăvară frumoasă urăm tuturor colecționarilor și abonaților Romfilatelia!

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe