OraNoua.ro
Publicat în 28 septembrie 2016, 19:30 / 300 elite & idei

Cristina Popescu: Timbrul românesc la Palatul Cotroceni, moment solemn în onoarea domniilor lor Neagu Djuvara şi Mihai Şora 

Cristina Popescu: Timbrul românesc la Palatul Cotroceni, moment solemn în onoarea domniilor lor Neagu Djuvara şi Mihai Şora 

 

Luni, 26 septembrie a.c., Sala Unirii a Palatului Cotroceni a găzduit ceremonia de decorare a domnilor Neagu Djuvara și Mihai Şora, eveniment în cadrul căruia Președintele României, Klaus Iohannis, a oferit distincția Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler celor două personalități.

 

Emoția și bucuria sinceră au marcat momentul festiv, domniile lor Neagu Djuvara și Mihai Șora fiind vizibil mișcați de actul ceremonial și copleșiți sub „greutatea” pe care acesta o are atât la nivel personal, cât și la nivel istoric. Evenimentul este cu atât mai important cu cât anul 2016 marchează atât centenarul celor două personalități uriașe ale culturii române, cât și prilejul de decorare a acestora de către șeful statului.

 

Alături de consilierii prezidențiali care au participat la acest moment important, evenimentul a reunit și numeroși alți invitați, precum viceprim-ministrul și ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, actorii Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, scriitorul Gabriel Liiceanu, membri ai familiilor celor două personalități și reprezentanți mass-media.

 

Prin specificul activității sale, acela de promovare a valorilor și simbolurilor naționale pe mărcile poștale, Romfilatelia s-a alăturat instituțiilor și oficialilor care îi sărbătoresc pe cei doi români și ilustra lor carieră profesională, realizând un proiect filatelic special „Oameni, fapte și valori” și cinstind activitatea de o viață a domniilor lor, profesionalismul, dăruirea în slujba culturii și istoriei țării, precum și rolul avut în consolidarea societății românești.

 

În cadrul campaniei sus menționate, domnilor Neagu Djuvara și Mihai Șora le-a fost dedicat câte un întreg poştal cu timbru marcă fixă, tezaurizând astfel un secol de valori fundamentale în patrimoniul filatelic românesc.

 

Doamna Cristina Popescu a reprezentat Romfilatelia la ceremonia de decorare, fiind onorată să fie alături de domniile lor cu această ocazie. În cadrul momentului solemn a avut loc și prezentarea întregurilor poștale cu timbru marcă fixă, realizate în onoarea celor două personalități, prilej cu care invitații au putut viziona plicurile de colecție expuse. 

 

Finalul evenimentului a oferit prilejul participanților de a se fotografia cu cei doi oaspeți de onoare ai Palatului Cotroceni, transformând ceremonia de decorare într-o amintire de suflet.

 

Romfilatelia va continua să-și asume cu mândrie și responsabilitate rolul de a păstra în patrimoniul filatelic național cele mai de seamă valori ale României, spirite nobile care merită recunoașterea, admirația și respectul unei întregi națiuni.

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe