Matei Bogdan
Publicat în 24 aprilie 2019, 15:28 / 286 elite & idei

Dan Barna: Alegerile din 26 mai sunt despre ce Romanie vrem sa fim. Trebuie sa iesim din anii de cosmar

Dan Barna: Alegerile din 26 mai sunt despre ce Romanie vrem sa fim. Trebuie sa iesim din anii de cosmar

Alegerile din 26 mai nu sunt doar despre ce europarlamentari trimitem la Bruxelles, ci un barometru despre Romania in care vrem sa traim: una a hotilor sau una europeana, in care mecanismele democratice functioneaza. Este mesajul pe care Dan Barna, co-presedinte al Aliantei 2020 il transmite electoratului.

Romania are nevoie in momentul de fata „sa iasa din cei doi ani si jumatate de cosmar”, a spus Dan Barna la Vaslui, unde a prezentat lista candidatilor aliantei la europarlamentare.

Potrivit lui Barna, viitorii europarlamentari USR-PLUS vor sustine la Bruxelles un mecanism european prin care principiile democratiei si ale statului de drept, dar si ale separatiei puterilor in stat sa functioneze.

„Este un mecanism care in intentia noastra ar reduce semnificativ riscul de a avea derapaje pe care, din pacate, le vedem in state precum Polonia sau Ungaria si le vedem, iata, de doi ani si jumatate si in Romania, unde aceasta guvernare pur si simplu nu stie cum sa mai gaseasca metode prin care sa ne izoleze si sa ne arunce la marginea Europei. (…) Romania are nevoie sa iasa din cei doi ani si jumatate de cosmar”, a afirmat Dan Barna.

Liderul USR a precizat ca un alt punct important din programul electoral pentru alegerile europarlamentare il reprezinta extinderea programului Erasmus, care se adreseaza acum exclusiv studentilor si in cadrul liceelor, pentru ca tinerii sa poata merge sa studieze in strainatate, marindu-si astfel sansele de adaptare pe piata economica.

Barna a subliniat, totodata, importanta scrutinului de pe 26 mai.

„Aceste alegeri nu sunt doar despre a trimite niste oameni cu care sa ne mandrim la Bruxelles. 26 mai de data aceasta este o zi in care votam despre ce fel de Romanie vrem sa fim in continuare. Vrem sa fim o Romanie in care condamnati penal care au furat din bugetul public fac bugetul Romaniei, si ma refer la domnul Valcov, vrem sa fim o Romanie in care hotii isi fac singuri legi sau o Romanie europeana, in care oamenii competenti si cinstiti conduc statul si oamenii care au probleme cu legea pur si simplu se duc acasa si isi rezolva aceste probleme.

Este o miza mult mai mare. Avem si referendumul acesta pentru justitie in termen larg, cu cele doua intrebari anuntate de presedinte si de aceea, prioritar este pentru Romania ca fiecare cetatean sa mearga la vot”, a mai spus Dan Barna.

Caravana Aliantei 2020 USR-PLUS a fost prezenta luni in municipiile Vaslui si Barlad. Reprezentantii formatiunii politice au purtat discutii cu cetatenii despre principalele puncte din programul electoral pentru alegerile europarlamentare.

www.ziare.com

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletuluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe