Matei Bogdan
Publicat în 22 ianuarie 2020, 14:27 / 90 elite & idei

Dan Barna: Deocamdată, sunt doar patru puncte realizate din 18 din acordul convenit cu PNL la instalarea Guvernului

Dan Barna: Deocamdată, sunt doar patru puncte realizate din 18 din acordul convenit cu PNL la instalarea Guvernului

Președintele USR, Dan Barna, a  declarat, la TVR1, că sunt puține puncte realizate până în momentul de față dintre cele convenite de partidul său cu PNL, la momentul instalării guvernului Orban. Deși Barna crede că Ludovic Orban este ”în situația ridicolă” de a guverna prin angajări de răspundere, liderul USR a spus că partidul său nu va susține moțiunea de cenzură, chiar dacă demiterea cabinetului ar reprezenta un prim pas către alegerile anticipate.

”În acordul politic cu PNL, alegerea primarilor în două tururi era cap de listă. Faptul că a fost angajată răspunderea ne pune în situația clară de a nu susține moțiunea (…) La alegeri anticipate se poate ajunge pe mai  multe căi, una dintre ele este demisia Guvernului”, a spus Dan Barna.

Potrivit acestuia, indiferent de soluția aleasă, alegerea primarilor în două tururi ar fi ajuns oricum la un test al constituționalității în fața CCR.

”UDMR a anunțat deja că va ataca legea la CCR.  De aceea noi nu am condiționat Guvernul privind modul de atingere al obiectivului. Guvernul este în situația ridicolă de a guverna prin angajări. Dacă venea cu OUG, aceasta era respinsă în Parlament”, a declarat președintele USR.

Pe de altă parte, situația în care se află guvernul Orban, fără o majoritate parlamentară care să-i susțină proiectele îl determină nu doar să guverneze prin angajare de răspundere, ci să aibăă și restanțe la respectarea angajamentelor luate față de partidele care au votat cabinetul.

”Mă uit în acordul USR-PNL. Deocamdată sunt patru puncte realizate din 18. Ne apropiem de o treime, suntem departe de atingerea obiectivelor”, a conchis Barna.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe