Matei Bogdan
Publicat în 25 septembrie 2019, 13:39 / 170 elite & idei

Dan Barna, invitat în SUA la forumul Center for European Policy Analysis, va transmite următorul mesaj: ”Parteneriatul strategic cu Statele Unite trebuie întărit”

Dan Barna, invitat în SUA la forumul Center for European Policy Analysis, va transmite următorul mesaj: ”Parteneriatul strategic cu Statele Unite trebuie întărit”

Dan Barna, cadidatul USR-PLUS la prezidențiale, a fost invitat la forumul Center for European Policy Analysis (CEPA).

”Voi participa la întâlniri cu reprezentanți ai mediului politic și de business american, cu experți în politică externă și, evident, cu reprezentanți ai importantei diaspore românești din America de Nord”, transmite Dan Barna pe pagina sa oficială de Facebook.

Reamintim că și ceilalți doi candidați principali pentru alegerile prezidențiale se află în vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

Dan Barna dorește să ducă peste ocean următorul mesaj: ”România este parte a occidentului iar prosperitatea și securitatea sunt direct influențate de felul în care reușește să profite de această poziție”.

Totodată, Dan Barna a reamintit de importanța parteneriatului strategic dintre SUA și România:”Le voi spune interlocutorilor mei că parteneriatul strategic cu Statele Unite trebuie întărit, dublat de un parteneriat economic chiar mai strâns decât există acum, iar România va rămâne principalul prieten al Americii în regiune.”

Liderul USR s-a aflat și anul trecut la Washington, unde a participat la Forumul Anual al CEPA. Forumul este organizat de singurul think tank din capitala SUA concentrat pe problematica securității în Europa Centrală și de Est – Centrul pentru Analiza Politicilor Europene.

CEPA reuneşte anual politicieni şi diplomaţi de rang înalt, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi ai societăţii civile din întreaga lume, în cadrul unui Forum considerat cea mai importantă conferinţă pe tema relaţiilor şi a securităţii transatlantice.

Președintele Klaus Iohannis, aflat în această săptămână la lucrările Adunării Generale a ONU de la New York, va participa marți la recepția oferită de Uniunea Europeană în onoarea șefilor de delegații, precum și la recepția oferită de președintele SUA Donald Trump, informează Administrația Prezidențială.

Citiți și: Toate privirile spre New York: Peste 90 de lideri ai lumii, inclusiv Donald Trump, Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, participă la lucrările Adunării Generale a ONU

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a început luni vizita de lucru în Statele Unite, unde a avut deja mai multe întâlniri cu oficiali americani precum primarul oraşului Jersey City, Steven Fulop și cu membrii ai conducerii Băncii Mondiale. 

Președintele Klaus Iohannis, liderul USR Dan Barna și Viorica Dăncilă sunt candidați la alegerile prezidențiale din acest an, ce se vor desfășura în 10 și 24 noiembrie. Conform celui mai recent sondaj de opinie, actualul președinte este acreditat cu 44,6% din voturilor românilor, Dan Barna este cotat cu 17,3%, iar Viorica Dăncilă cu 8,4% din voturi.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

PoliticKlaus Iohannis: Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă pentru a repara Legile Justiţiei

EconomieElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

ExternMircea Geoană: NATO este cu toate radarele sus. Rusia și China încearcă să se folosească de această perioadă dificilă

SocialEmil Constantinescu: FERPAR Corneliu Dinu

EvenimenteAlina Achim – Inayeh: A inceput Brussels Forum in format virtual

CulturaCristina Popescu: ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN

EditorialFlaviu George Predescu: Jurnal politico-literar (III)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe