Matei Bogdan
Publicat în 9 octombrie 2019, 18:00 / 32 elite & idei

Dan Barna: Moţiunea are toate şansele să treacă; considerăm că varianta corectă sunt alegerile anticipate

Dan Barna: Moţiunea are toate şansele să treacă; considerăm că varianta corectă sunt alegerile anticipate

Preşedintele USR, Dan Barna, s-a arătat încrezător că moţiunea de cenzură va fi adoptată şi a menţionat că în cazul în care aceasta va trece, Uniunea Salvaţi România va cere preşedintelui să folosească toate pârghiile pe care le deţine pentru a convinge partidele de opoziţie să intre „în logica de anticipate”, relatează Agerpres.

„Soluţia corectă, soluţia pe care o promovăm şi despre care am vorbit de fiecare dată este cea a alegerilor anticipate, pentru că în acest moment nu există o altă soluţie mai consistentă decât întoarcerea la popor. În momentul în care avem rezultatul votului cetăţenilor, avem un Parlament prin care putem să facem reformele fundamentale de care are nevoie România şi în educaţie, şi în sănătate, şi în administraţie. (…) Vom vedea care este propunerea (de premier, n.r.). Noi am spus constant că vom susţine variante guvernamentale non-PSD care se angajează pe priorităţile despre care am vorbit constant în aceşti trei ani şi jumătate: primari în două tururi, fără penali în funcţii publice, repararea efectelor Ordonanţei 114, legile justiţiei (…). Noi considerăm că varianta corectă sunt alegerile anticipate şi vom cere preşedintelui să îşi folosească toate pârghiile şi autoritatea pe care o are pentru a convinge partidele de opoziţie să intrăm în logică de anticipate”, a arătat el într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

De asemenea, a menţionat că parlamentarii USR vor vota la vedere.

„Moţiunea are toate şansele să treacă, sunt încrezător. Există de data aceasta premise credibile şi consistente să reuşim în sfârşit să scăpăm de acest coşmar pe care l-a reprezentat guvernarea PSD. Sperăm că acest al treilea guvern PSD să fie şi ultimul pe care îl are România pentru o perioadă bună de timp. Colegii mei, senatorii şi deputaţii USR, vom fi prezenţi la moţiune, vom vota la vedere”, a spus liderul USR.

Dan Barna a infirmat acuzaţiile referitoare la faptul că nu s-ar fi implicat suficient în negocierile privind moţiunea de cenzură, din cauza acţiunilor de campanie în vederea alegerilor prezidenţiale.

„Sunt două lucruri foarte distincte: negocierile acestei moţiuni au funcţionat foarte bine. Am păstrat dialogul cu liderii celorlalte partide din opoziţie. Avem lideri de grup şi la Senat, şi la Cameră, care sunt activi în aceste negocieri. Într-adevăr am avut şi activităţi de campanie în diaspora şi sunt foarte mulţumit că am avut ocazia să discut cu o parte din cei aproape 5 milioane de români care au plecat din România”, a mai spus el.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Lipsa forței de muncă calificate și a gândirii critice în învățământ, printre cele mai mari dezavantaje

PoliticSebastian Burduja: Care vor fi top 3 prioritati PNL

EconomieAndreea Paul: Lipsa forței de muncă calificate și a gândirii critice în învățământ, printre cele mai mari dezavantaje

ExternBarbu Mateescu: Sistemul de vot la localele din Ungaria este exact ca la noi – un singur tur.

EvenimenteMarian Murguleț: ONRC cred că este cea mai digitalizată instituţie din România. La polul opus se află ANAF

CulturaRadu Preda: Haosul organizat

SocialMarian Staş: Nebunul Curţii Şcolii

MoldovaIulian Chifu: Chişinăul mănâncă forţat „salamul feliat“ al lui Putin în TransnistriaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe