Matei Bogdan
Publicat în 18 martie 2020, 14:04 / 44 elite & idei

Dan Barna: USR a votat în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgenţă

Dan Barna: USR a votat în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgenţă

Uniunea Salvaţi România a votat în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgenţă şi a cerut autorităţilor să aplice aceste măsuri „proporţional”, dar şi cu „fermitatea necesară nevoilor reale”, a afirmat luni preşedintele Uniunii, Dan Barna.

„Înţelegem şi sprijinim instituirea unor măsuri speciale de combatere a crizei de sănătate publică. În acelaşi timp, cerem autorităţilor să aplice aceste măsuri proporţional, dar şi cu fermitatea necesară nevoilor reale. Cu o capacitate de testare limitată comparativ cu alte state şi cu un prim set de măsuri oficiale mai degrabă blânde. În acest moment suntem în situaţia de a ne baza în continuare pe buna-credinţă a cetăţenilor în ceea ce priveşte consemnarea voluntară la domiciliu a celor care nu au activităţi critice. Distanţarea socială, eliminarea contactelor sociale neobligatorii şi regulile de igienă sunt singurele modalităţi prin care putem limita impactul epidemiei”, a scris Dan Barna pe Facebook.

De asemenea, Barna solicitat Guvernului să supravegheze atent achiziţiile publice.

„Guvernul trebuie să se asigure că achiziţiile vor fi făcute exclusiv pentru a răspunde solicitărilor sistemului medical, iar decretarea stării de urgenţă nu va fi folosită pentru a se încheia contracte care nu au legătură cu obiectul măsurii anunţate de preşedinte”, a precizat Dan Barna.

USR a cerut totodată ca personajul medical să primească o atenţie specială în aceste zile, atât din punct de vedere al compensării pentru efortul depus, cât şi din punct de vedere al protecţiei de care trebuie să beneficieze.

„Insistăm asupra acestui aspect în contextul tot mai multelor mesaje venite de la medici care avertizează că nu există în multe spitale echipamentele necesare pentru protejarea celor aflaţi în linia întâi a luptei cu COVID-19. Nu este singura criză prin care au trecut românii, dar este cea mai gravă trăită de această generaţie. Solidaritatea şi încrederea în noi înşine ne vor ajuta să trecem şi peste aceste momente respectându-ne şi respectând regulile”, a menţionat liderul USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

www.g4media.ro

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

PoliticKlaus Iohannis a anunțat noua Strategie de Apărare a Țării: Parteneriatul cu SUA și apartenența la NATO și UE, piloni esențiali/ Ținem cont de deteriorarea relațiilor NATO-Rusia/ Modernizarea legislației privind securitatea națională este prioritară

EconomieSergiu Manea: Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?

ExternVictor Negrescu: Haideți să continuăm munca!

SocialMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

EvenimenteCristina Buzasu: Onorată să particip la videoconferința prim-ministrului Ludovic Orban cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki

CulturaCristina Popescu: CENTENARUL TRATATULUI DE LA TRIANON

EditorialSilviu Cerna: România (iarăşi) la răspântie?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe