OraNoua.ro
Publicat în 15 ianuarie 2014, 01:29 / 171 elite & idei

Dan Darabont: PMB vrea parteneriate public-privat pentru a realiza mari lucrări de infrastructură rutieră

Dan Darabont: PMB vrea parteneriate public-privat pentru a realiza mari lucrări de infrastructură rutieră

Primăria Municipiului București (PMB) vrea realizarea de parteneriate public-privat pentru a derula mari lucrări de infrastructură rutieră, a declarat pentru AGERPRES viceprimarul Capitalei, Dan Darabont.

„Dorim să folosim cât mai mult prevederile nou apărute în legislație care dau posibilitatea realizării unor parteneriate public-privat între PMB și diverse societăți private pentru a ne asocia în derularea unor proiecte necesare municipiului, dar pentru care în austeritatea bugetară actuală nu avem suficiente fonduri. Iată că există o posibilitate nouă sub acest aspect și care poate fi folosită mai ales în ceea ce privește mari lucrări de infrastructură rutieră cum e centura Bucureștiului, dar și pasaje supra sau subterane. Aceasta va duce după finalizarea lucrărilor respective la o îmbunătățire clară a circulației auto în Capitală”, a spus Darabont.

În altă ordine de idei, el a anunțat că anul acesta vor continua lucrările de investiții deja începute, mai ales privind infrastructura rutieră.

„Solicităm în continuare și sperăm că vom reuși să îmbunătățim legislația privind imobilele proprietate privată care sunt încadrate în diverse grade de pericol seismic, astfel încât să fie obligat proprietarul să accepte consolidarea imobilului respectiv și să nu mai fie pusă în pericol viața cetățenilor care locuiesc sau se află în preajma clădirii respective în cazul unui cutremur”, a adăugat viceprimarul.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe