OraNoua.ro
Publicat în 11 mai 2016, 14:59 / 196 elite & idei

Dan Dungaciu, Petrișor Peiu, Alexandru Grumaz: Dezbatere FUMN la Craiova: „Vulnerabilități și atuuri geopolitice pentru România” (12.05.2016)

Dan Dungaciu, Petrișor Peiu, Alexandru Grumaz: Dezbatere FUMN la Craiova: „Vulnerabilități și atuuri geopolitice pentru România” (12.05.2016)

Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) vă invită la dezbaterea:

Vulnerabilități și atuuri geopolitice pentru România

Evenimentul va avea loc la Craiova, joi, 12 mai a.c. începând cu ora 11:00, la Hotelul Ramada Plaza (Craiova, Calea București nr.1, Craiova).

Evenimentul va fi moderat de Dan DUNGACIU, Președintele Fundației Universitare a Mării Negre (FUMN), fiind transmis pe canalul de You Tube al Fundației.

În acest cadru, organizatorii vor pune în discuție rolul, atuurile și vulnerabilității României în context geoeconomic regional, în perspectiva Summitului NATO de la Varșovia, a evoluțiilor și a alegerilor electorale din acest an (România, Rusia, R. Moldova și așa numita Republică Moldovenească Nistreană). Demersul se axează pe o abordare integrată Est-Sud a problematicii din regiunea Mării Negre și a spațiului balcanic. Cheia acestei perspective constă într-o abordarea integrată a celor două spații, Balcanii și Marea Neagră, încercând astfel să se substanțializeze profilul României la nivel UE și NATO, ca țară aflată la intersecția celor două plăci tectonice geopolitice într-o Europă tot mai contorsionată.

Cu acest prilej va fi lansat la Craiova volumul Fondul Moldova – podul de investiții peste Prut, autori Dan Dungaciu și Petrișor Peiu (Editura Cartier, 2016).

Vorbitori:

  • Dan DUNGACIU – Președinte FUMN, Director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române;
  • Petrișor PEIU –Lector universitar, Director Departamentul de Studii Economice, FUMN;
  • George SCARLAT –Director Departamentul de Studii Estice, FUMN;
  • Alexandru GRUMAZ –general, analist militar și de securitate;
  • Darie CRISTEA – Conferențiar universitar, Director INSCOP București, Director de programe, FUMN.

 

Persoană de contact: Radu Cupcea (radu.cupcea@fumn.eu)

            Intrarea este liberă în măsura locurilor disponibile


Fundatie_Afis_11_mai_2016_Craiova (1)

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România va beneficia de 5 miliarde de euro de la UE pentru repornirea economiei / Am rămas stupefiat de decizia CNCD față de președintele României

PoliticLudovic Orban: România va beneficia de 5 miliarde de euro de la UE pentru repornirea economiei / Am rămas stupefiat de decizia CNCD față de președintele României

EconomieGraţian Mihăilescu: Topul localităților din România cu cele mai puternice economii

ExternOvidiu Nahoi: Covid-19 – Ce află vecinii din est de la propaganda pro-Kremlin

SocialGeorge Butunoiu: Ai facut ceva cu care te poti mandri in CV? Atunci nu o prezenta ca prostul!

EvenimenteCorina Murafa: Ashoka România a implinit 3 ani

CulturaIonuț Vulpescu: 100 de ani de la nașterea fostului Suveran Pontif, Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea

EditorialVasile Pușcaș: Decidenții și științaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe