OraNoua.ro
Publicat în 29 mai 2013, 18:47 / 133 elite & idei

Dan Dungaciu: Trebuie să devenim atractivi pentru SUA în ceea ce privește zona energetică

Dan Dungaciu: Trebuie să devenim atractivi pentru SUA în ceea ce privește zona energetică

Sociologul Dan Dungaciu a comentat delarațiile făcute la Realitatea TV de George Friedman, președintele companiei americane de consultanță strategică Stratfor, potrivit căruia zona euro este un proiect eșuat.

Sociologul Dan Dungaciu a sublinat la Realitatea TV importanța unei relații bune cu Statele Unite în eventualitatea unei disfuncționalități grave a zonei euro”.

„În relația cu SUA, interesul este al României, nu al Statelor Unite. Ar trebui să ne gândim ce va face România în cazul în care se va produce o disfuncționalitate gravă a zonei euro. America poate fi atrasă doar cu cele mai proiecte din România: energie și infrastructură. Va trebui să ne gândim cum putem să devenim atractivi pentru SUA în ceea ce privește zona energetică. De aici înainte, asistăm la un moment de cotitură pentru arhitectura economică a lumii”, a declarat Dan Dungaciu.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe