OraNoua.ro
Publicat în 26 martie 2014, 17:10 / 171 elite & idei

Dan Mihalache: 150 de ani de la înființarea Senatului

Dan Mihalache: 150 de ani de la înființarea Senatului

Regret faptul că un eveniment care ar trebui să întrunească un consens politic, fiind vorba de prestigiul unei instituții, respectiv aniversarea a 150 de ani de la înființarea Senatului, este transformat într-o temă de atac și propagandă politică.

Menționez, inclusiv spre memoria unor domni membri ai Biroului Permanent, faptul că întreg programul de aniversare a 150 de ani de la înființarea Senatului, de la manifestări și până la obiectele simbolice ce urmau a fi distribuite, a fost aprobat de Biroul Permanent în toamna anului trecut. De asemenea, Biroul Permanent a avut pe masa sa informări de etapă privind stadiul derulării acestui program, ultima în data de 10 martie, ziua în care eu mi-am depus mandatul.

De asemenea, precizez că s-a solicitat Ministerului Finanțelor o suplimentare a bugetului Senatului tocmai folosind argumentul aniversării a 150 de ani. Din sumele alocate în diferite capitole de buget, s-a utilizat o parte infimă până la data la care eu am părăsit funcția, în condiții de legalitate și cu avizul tuturor serviciilor implicate.

Desigur, este libertatea actualei conduceri a Senatului dacă va continua sau nu acest program. Sunt absolut consternat de încercarea unor reprezentanți ai PSD de a distruge, din rațiuni pur politice, un proiect la care au fost și ei parte și care ar trebui să fie un obiectiv al instituției.

Dan Mihalache,

Șeful Departamentului de Analiză Politică și Comunicare

25 martie 2014

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe