Adriana
Publicat în 25 ianuarie 2017, 14:14 / 79 elite & idei

Dan Mihalache, eveniment dedicat memoriei Holocaustului la Ambasada Romaniei la Londra

Dan Mihalache, eveniment dedicat memoriei Holocaustului la Ambasada Romaniei la Londra
+ Observator

In 19 ianuarie, în organizarea Ambasadei României şi a Institutului Cultural Român din Londra a avut loc un excepţional eveniment comemorativ, de readucere în atenţie, prin intermediul fotografiei, muzicii şi filmului, a destinului tragic al comunităţii evreieşti din România şi Europa în perioada Holocaustului. Acesta s-a desfăşurat sub egida preşedinţiei române a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA).
Am subliniat, cu această ocazie, importanţa rememorării şi a apelului la istorie pentru a menţine în memoria colectivă suferinţa prin care au trecut milioane de oameni, precum şi pentru a combate rasismul şi xenofobia. Am avut plăcerea să îl am invitat pe Sir Eric Pickles, reprezentant special al UK pe problematici post-Holocaust, care a vorbit în termeni extrem de laudativi despre România şi preşedinţia română a IHRA, apreciind că aceasta a schimbat modul de a conduce organizaţia, prin calitatea demersurilor şi rezultatele obţinute. A felicitat România, îndeosebi, pentru reuşita adoptării definiţiei de lucru a anti-semitismului.
Cvartetul Forna a interpretat o suită de piese compuse de muzicieni închişi în lagărele de concentraţie naziste, printre care s-au numărat Viktor Ullman, Hans Krasa şi Gideon Klein, dar şi de românul Ludovic Feldman, salvat de la deportare de către George Enescu şi Mihail Jora.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

PoliticOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe